Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Κώστας Φραγκιαδάκης - Ένας Μύθος... στο διαδίκτυο


Ο Κώστας Φραγκιαδάκης, μόνο άγνωστος δεν είναι στον χώρο των κόμικς. Ο σαραντάχρονος, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, δημιουργός είναι και ιδιαίτερα αγαπητός από το κοινό και τους συναδέλφους του.
Από παιδί, του άρεσε να διαβάζει κόμικς, αλλά και να ζωγραφίζει... Όσο θυμάται τον εαυτό του, ζωγράφιζε παντού! Από χαρτοπετσέτες και πρόχειρα σημειωματάρια, μέχρι θρανία, παγκάκια και βιβλία! Με τον καιρό, άρχισε δειλά-δειλά, να σχεδιάζει και τις δικές του ιστορίες, και αρκετά χρόνια αργότερα, δουλειές του άρχισαν να εκδίδονται. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, έχει γράψει και σχεδιάσει πολλά κόμικς, που έχουν εκδοθεί από διάφορους εκδοτικούς οίκους (Μύθος, Απόγονοι των Ελλ, Ο θρύλος του Φαρ-Ουέστ, Συλλεκτικά κόμικς κ.α.). Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλά κόμικς (ή σχετικά με κόμικς projects), ως εικονογράφος, μεταφραστής, letterer, editor, κ.τ.λ. , έχει εικονογραφήσει ιατρικά βιβλία & εργασίες, και άλλα.



Ιδιαίτερα γνωστός έγινε με την κυκλοφορία της σειράς "Μύθος", ενός κόμικ μυθολογικής φαντασίας, που ο ίδιος εμπνεύστηκε και δημιούργησε, και το οποίο συνεχίζει να εκδίδεται από το 2005 μέχρι σήμερα.
Πριν δύο χρόνια είχε ετοιμάσει την εικονογράφηση για ένα επετειακό τεύχος του Μικρού Σερίφη, που όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ...
Πρόσφατα, ο Κώστας Φραγκιαδάκης απέκτησε την δική του ιστοσελίδα, μέσω της οποίας μπορούν οι φίλοι του να ενημερώνονται για τις δουλειές του. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι www.mythoscomics.gr και μπορείτε να την επισκεφθείτε και μέσω του συνδέσμου που λειτουργεί στο blog μας.
Φίλε, Κώστα, σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!


4 σχόλια:

  1. Ο Κώστας είναι ο αγαπημένος μου κομίστας.
    Ιδιαίτερα με την δουλειά του στον "ΜΥΘΟ" με έκανε να περιμένω κάθε νέο τεύχος με αγωνία και προσμονή.
    Ελπίζω να μην αργήσει το νέο του τεύχος.
    Εντάξη Κώστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μη τι άλλο ο άνθρωπος έχει δείξει ότι είναι σωστός στη δουλειά του, δεν "κρεμάει" τους συνεργάτες του και γι' αυτό έχει πάντα δουλειές να τον περιμένουν... Πέραν του ότι είναι και καλό παιδί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άψογος στις συνεργασίες του επίσης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρει να εκτιμά και γι' αυτό τον εκτιμούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...