Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

O Stan Lee αποκτά το δικό του Αστέρι στο Hollywood Walk Of Fame


Την πρώτη Τρίτη της χρονιάς, ο Stan Lee απέκτησε το δικό του αστέρι στη Χολιγουντιανή Λεωφόρο της Δόξας, εν μέσω επευφημιών από φίλους και fans, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά του στον ευρύτερο χώρο του θεάματος, καθώς οι χαρακτήρες που ο ίδιος δημιούργησε, ξέφυγαν από το στενό πλαίσιο του Μέσου των comics για να πρωταγωνιστήσουν σε επιτυχημένα κινηματογραφικά blockbusters, τηλεοπτικές σειρές, video games, και αμέτρητα merchandise.


Την ανακοίνωση ότι η 4η Ιανουαρίου θα ονομάζεται στο εξής για το Hollywood, Stan Lee Day, σχολίασε ο ίδιος ο Lee, με το γνωστό χιούμορ του:
“Some Stan Lee Day — the schools are still open. They’re still delivering the mail too!”
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Lee αναφέρθηκε στον θρυλικό σκηνοθέτη Alfred Hitchcock, ο οποίος τον είχε συμβουλεύσει να μη χάνει το χρόνο του μπροστά στην κάμερα, αλλά να προτιμά τις cameo εμφανίσεις, κάτι το οποίο και ακολούθησε πιστά.


Το κείμενο το βρήκαμε στο http://www.comicdom.gr

2 σχόλια:

  1. Μικρός σε κάθε κόμικ του Καμπανά Μάρβελ έβλεπα παντού το όνομα του Stan Lee.
    Σαν Writer, Plotter, Scripter ή έστω μόνο στην περίφημη επικεφαλίδα “Stan Lee Presents” ο Stan “the Man” Lee ήταν πάντα παρών.

    Είναι ίσως ο πρώτος δημιουργός που έμαθα το όνομα του.

    Βλέπετε ο άνθρωπος δημιούργησε σχεδόν μόνος του το Marvel Universe.
    Spider Man, Εκδικητές, Χουλκ, Θωρ, Iron Man, Daredevil κ.α ήταν παιδιά της φαντασίας του.

    Διαβάζοντας τα λοιπόν εκείνα τα μακρινά χρόνια ήμουν πάντα με μία απορία

    Πώς να είναι άραγε, με τι να μοιάζει αυτός ? Αυτή η απορία λύθηκε μερικά χρόνια μετά που σε μία έκδοση της περίφημης στήλης Bullpen Bulletins είδα την φωτογραφία του. Έστω ασπρόμαυρη γεμάτη κόκκο αλλά ναι ο Stan Lee υπάρχει και τον βλέπω.

    Χρόνια μετά ήρθε το ίντερνετ και επιτέλους έμαθα, μαζί με πολλούς από εσάς όλη την ιστορία αυτών των χαρισματικών δημιουργών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως ακριβώς το γράφεις! Έτσι φαντάζομαι όλα τα Ελληνόπουλα "γνώρισαν" τον Stan Lee. Περισσότερο σαν "επικεφαλίδα" παρά σαν "άνθρωπο"...
    Η μαγεία του ίντερνετ μας βοήθησε να γνωρίσουμε καλύτερα όλους αυτούς τους ανθρώπους... Βέβαια, τώρα υπάρχουν και πολλά όμορφα ντοκυμανταίρ για τα κόμικς, τα οποία μπορεί κανείς να αγοράσει σε DVD και να μάθει περισσότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...