Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Νέες εκδόσεις 33 - Thor 1


Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΜΥΘΙΚΟΥ ΗΡΩΑ
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ


Άλλη μια έκδοση έκπληξη της Anubis, αυτή τη φορά για τους λάτρεις των υπερηρωϊκών κόμικς! Ο Θορ, ο θεός του κεραυνού είναι ξανά μαζί μας μέσα από ένα νέο περιοδικό.
Πρόκειται για την κυκλοφορία στην Ελλάδα ενός από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης ιστορίας του σύμπαντος της Marvel. Συγγραφέας του κεφαλαίου που θα έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε μέσα στους επόμενους μήνες είναι ο διάσημος δημιουργός J. M. Straczynski, γνωστός στους αναγνώστες κόμικς της χώρας μας από τις περιπέτειες της σειράς "Amazing Spider-Man", καθώς και από το limited series "Silver Surfer: Requiem", που ως graphic novel κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis. Η σειρά με πρωταγωνιστή τον θεό του κεραυνού έγινε γνωστή ως "Thor vol. 3" και έδωσε μία άλλη διάσταση στο μύθο και στις περιπέτειες του πανίσχυρου ήρωα από την Asgard, μετά το κοσμοϊστορικό γεγονός που γνωρίζουμε ως Civil War - μία απίστευτη σύγκρουση που άλλαξε για πάντα την εξέλιξη του σύμπαντος της Marvel.
Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική υπερπαραγωγή με πρωταγωνιστή τον Thor, καθώς και η συμμετοχή του ήρωα στις περιπέτειες των Avengers στη μεγάλη οθόνη, αναδεικνύουν την ιδιαίτερη δυναμική ενός χαρακτήρα που εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια εξακολουθεί να γοητεύει μικρούς και μεγάλους.
Για την εικονογράφηση δεν θα σχολιάσουμε τίποτα... γιατί απλά είναι υπέροχη! Η ποιότητα της έκδοσης είναι στα γνωστά αξεπέραστα στάνταρτ της Anubis, ενώ η τιμή ανέρχεται μόλις στα 2,50 ευρώ!
Για την ιστορία θα αναφέρουμε πως είναι η 4η φορά που κυκλοφορεί στη χώρα μας αυτόνομο περιοδικό για τον Thor. Έχουν προηγηθεί το "ΘΩΡ" των εκδόσεων "Καμπανά" το 1978, το "ΘΟΡ" της "Μαμούθ Κόμιξ" το 1987 και το "THOR" της "Modern Times" το 1997.


Το εξώφυλλο της αμερικάνικης έκδοσης


Πλαφουτζής Παναγιώτης

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΚΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΗΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το σκίτσο (ξέρεις ότι είμαι και φαν του ρεαλιστικού σχεδίου). Πάντως η χαμηλή τιμή θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε την σειρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...