Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

4o Screamin' Athens Horror Film Festival


Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια, 21 νέες ταινίες από όλον τον κόσμο έρχονται και φέτος να μας υπενθυμίσουν τη διαφορετικότητα και την τολμηρότητα του διεθνούς φεστιβάλ ταινιών Screamin' Athens Horror Film Festival, το οποίο έχει πλέον βρει τη θέση του τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή νοσηρό χώρο του είδους!
Το μυστήριο, η εκδίκηση, το αίμα, η βία, ο κανιβαλισμός, η σχιζοφρένεια και το μαρτύριο, φεύγουν για το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου από τη σκληρή καθημερινότητά μας και βρίσκουν τη θέση τους επί της οθόνης του Gagarin 205 που, για άλλη μία χρονιά, λειτουργεί ως ο ιδανικός καμβάς αυτής της γκροτέσκας διεθνούς συλλογής εικόνων και αισθήσεων.
Οι φετινές 21 ταινίες ταξιδεύουν από όλον τον κόσμο, κουβαλάνε τα βραβεία τους και την αποδοχή ή την αποστροφή του κοινού και προσγειώνονται με δύναμη στο 4o Screamin' Athens Horror Film Festival στην Αθήνα, ανάμεσα στις εξτρεμιστικές και σκοτεινές φωτογραφίες της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο Horrorism και τα ειδικά σκηνικά - εμπνευσμένα από τη νοσηρότητα των παραμυθιών- που θα επιμεληθεί για φέτος η ομάδα του φεστιβάλ υπό την καθοδήγηση του ανερχόμενου special effects artist Προκόπη Βλασερού.
Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισλανδία, Νορβηγία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Σερβία και Ελλάδα αποτελούν το καρτέλ του ευρωτρόμου ενώ ο Καναδάς, η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αργεντινή συμπληρώνουν το μεγάλο φετινό ταξίδι με εντυπωσιακές παραγωγές.
Οι φετινοί ήρωες είναι γοητευτικοί, απάνθρωποι, ανελέητα βίαιοι, φοβισμένοι, εκδικητικοί, ερωτικοί και αιμοδιψείς. Μια δολοφονική νοσοκόμα, μια ομάδα σκληροπυρηνικών εξορκιστών, ένα τέρας της μυθολογίας, ένας νέος σε ερωτικό παροξυσμό, ένας πατέρας που αναζητά εκδίκηση για τη zombie κόρη του, μια μικρή Γιαπωνέζα με ένα φονικό όπλο, μια μητέρα-δηλητήριο, ένας συλλέκτης κανίβαλος, μια αιμοδιψής ξανθιά και μια ανίερη Σερβική παρέα -ανάμεσα σε άλλους- σπέρνουν τον τρόμο, προκαλούν και ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.
Σάλος, επίσης, έχει ξεσπάσει με την προκήρυξη της οργάνωσης «ΔΗΜΙΟΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ», που απειλεί με εικαστικό τρομοκρατικό χτύπημα στο επερχόμενο Festival. Υπάρχουν υποψίες ότι πίσω από την οργάνωση κρύβονται ο αδίστακτος φωτογράφος Γιώργος Λιανός και η ψυχωσική εικονογράφος Αναστασία Σαράντου, εκπρόσωποι του κινήματος της Καλλιτεχνικής Τρομοκρατίας (Horrorism).
Όπως προαναφέραμε, από το δικό του σκοτεινό υπόγειο σκοπεύει να δραπετεύσει και ο ταλαντούχος των ειδικών εφέ Προκόπης Βλασερός (Disturbed Twins) μεταμορφώνοντας τον χώρο σε ένα εφιαλτικό σκηνικό!
Οι ήχοι του διημέρου, που θα χρωματίσουν την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ, θα ξεπηδήσουν και φέτος από τον μουσικό υπόκοσμο της ομάδας DeathRock Greece και θα απογειωθούν με τη μοναδική ζωντανή εμφάνιση των Γερμανών Βohren und der club of Gore.
Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Μαρτίου -και με την πολύτιμη συνεργασία της Cts Productions- oι σκοτεινοί αυτοί εκφραστές των μακάβριων ήχων έρχονται να κλείσουν τον κύκλο εκδηλώσεων της πρώτης ημέρας του Festival. Το υλικό τους θα εκτελεστεί μπροστά σε περιορισμένο αριθμό καθήμενων, σε ειδικές συνθήκες ησυχίας –όπως αρμόζει στην εκκωφαντική σιωπή τους.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205
Τιμή ημερήσιου εισιτηρίου για όλες τις προβολές: 10 ευρώ
Τιμή εισιτηρίου για τη συναυλία: 15 ευρώ


Από το http://cosmicpulp.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...