Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πορτρέτα Υπερηρώων 4 - Πιτ (Pitt)




O Pitt είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας ο οποίος εμφανίζεται σε μια σειρά κόμιξ της Αμερικάνικης εκδοτικής εταιρίας Full Bleed Studios. Δημιουργήθηκε από τον Dale Keown και πρωτοεμφανίστηκε στο τεύχος Pitt#1 (1993). Ο Pitt είναι ένα ανθρωπο-εξωγήινο υβρίδιο, που δημιουργήθηκε από μια εξωγήινη φυλή γνωστή ως Creed, γενετικά κατασκευασμένο ώστε να υπηρετεί ως μηχανή που σκοτώνει. Η εμφάνισή του, θυμίζει περισσότερο εξωγήινο παρά άνθρωπο, με πολύ μικρά κόκκινα μάτια χωρίς κόρη, γκρί δέρμα, δίχως μύτη, κοφτερά υπερμεγέθη δόντια, και τεράστια κοφτερά νύχια.


ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Το 1993 ο Dale Keown άρχισε να εκδίδει το χαρακτήρα του στην εταιρία Image Comics. Το 1995 η έκδοση του μεταφέρθηκε στην εταιρία Full Bleed Studios ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο ίδιος.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Το 1981 ο Άλλεν και η Άννη Μπρέικεν, καθώς έφευγαν απο το νοσοκομείο, για λόγους εγκυμοσύνης, τους απήγαγε ένα διαστημόπλοιο της εξωγήινης φυλής Κρίντ. Εκεί ο αυτοκράτορας της φυλής, ο Ζόιβοντ, αφού πήρε ένα γονιμοποιημένο ωάριο απο την Άννη τους επανέφερε πάλι στη γη. Ενώ οι Μπρέικενς βρισκόντουσαν στη γη με αυτό που θα γινόταν ο μισός αδελφός του Πιτ, Τίμι, ο Ζόιβοντ συνδυάζοντας ανεπτυγμένες γενετικές τεχνικές με το γονιμοποιημένο ωάριο, θα έφερνε στον κόσμο αυτόν που λέγεται Πιτ.
Στο κεντρικό κτήριο της αυτοκρατορίας των Κρίντ το ωάριο μεγαλώνει σε μια δεξαμενή, έως ότου το πλάσμα απρόσμενα ξυπνά και δραπετεύει, αμέσως συλλαμβάνεται απο τον Ρόθ, ακόμα ένα υβρίδιο των Κρίντ και μισός αδελφός του Πιτ, ο οποίος τον εξουδετερώνει. Πιστεύοντας ότι ο Πιτ είναι νεκρός ένας άλλος Κρίντ, ο Κιουάγκ είχε εντολή να ξεφορτώσει το πτώμα, αλλά ενώ πετούσε για το σημείο απόρριψης δέχτηκε την επίθεση του Πιτ, ο οποίος ήταν τελικά ζωντανός. Κατά την διάρκεια της μάχης κατάφερε να ξεφύγει πηδώντας έξω απο το αεροσκάφος.
Βρισκόμενος στο έδαφος, ο Πιτ ζει για κάποιο διάστημα στην αγριάδα του πλανήτη μέχρι που ο Ζόιβοντ στέλνει μια ομάδα να τον βρει. Ο Κιούαγκ και η ομάδα του, όντως τον βρίσκουν αλλά μόνο ο τελευταίος επιζεί. Ακολουθούν κάποια χρόνια στα οποία ο Πιτ εκπαιδεύεται από τον Κιούαγκ, τότε είναι που παίρνει και το όνομα Πιτ, ώστε να γίνει ένας ακόμα δολοφόνος του Ζόιβοντ μέχρις ότου η φυλή των Κρίντ κάνει επίθεση στον πλανήτη Τσάκρα. Εκεί κάποιος με το όνομα Σίιρ ενώνει την συνείδηση ενός παιδιού ονόματι Τζέρεμπ (ένας εξωγήινος με τεράστιες πνευματικές δυνάμεις), με αυτή του Πιτ. Ο Σίιρ αλλάζει την ψυχοσύνθεση του και τον μετατρέπει σε φυγά. Τελικά καταλήγει στη γη.



Όταν ο Πιτ φτάνει στη γη περιπλανιέται στην πόλη προσπαθώντας να αφομοιώσει τον τρόπο ζωής. Οι Κρίντ όμως τον ακολουθούν και εδώ και καθώς ο Τίμι έχει γενετική δομή παρόμοια με του Πιτ πιάνουν αυτόν. Τότε ο Πιτ και ο Τίμι βρίσκονται μαζί ξανά. Τότε επίσης ήταν και η πρώτη φορά που ο Ράι-Κί συναντά τον Πιτ, ο οποίος είχε μεταμορφωθεί σε Μπόμπι Χάρας (έναν αξιωματικό της αστυνομίας). Κατά την διάρκεια της μάχης ο Τζέρεμπ αφήνει τον Πιτ και ενώνεται με τον Τίμι με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταφέρει να νικήσει τον Ζόιβοντ.
Μετά την μάχη ο Τίμι απαγάγεται απο τους Κρίντ και ο Πιτ συμμαχεί με την Άξιομ, μια ομάδα υπερηρώων της Νέας Υόρκης. Ο μισός αδελφός του Πιτ, ο Ρόθ, συνεργάζεται με τον καθηγητή Χόλντσγουορθ, ο οποίος είναι και ο αρχηγός των Άξιομ. Ο τελευταίος θέλει τις δυνάμεις του Τίμι ενώ ο Ρόθ θέλει τον Πιτ, ωστόσο τα πλάνα και των δύο χαλάνε και τελικά ο Τίμι σώζεται.
Κατά την διάρκεια της μάχης των Κρίντ με την φυλή των Σενομπάιτ, ο Πιτ θα δεχόταν επίθεση απο τους Σενομπάιτ, αντί όμως να γίνει αυτό μια γυναίκα Σενομπάιτ, η Εούριαλ, τον έκρυψε σε μια εναλλακτική διάσταση γνωστή ως Σάιμερσπέις μέχρι να φύγουν. Εκεί ο Πιτ συναντά και πάλι τον Τζέρεμπ και επειδή ο τελευταίος έχει την ικανότητα να βλέπει το παρελθόν, παρόν και μέλλον, μονομιάς λέει στον Πιτ πράγματα που θα του συμβούν. Ο Πιτ έμεινε εκεί πολύ λίγο αλλά όταν βγήκε είχαν περάσει στη Γή πέντε χρόνια.


Ενώ ο Πιτ ήταν στην Σάιμερσπέις, μια οργάνωση γνωστή ως Θίνκ Τάνκ είχε δημιουργηθεί με σκοπό την κατάκτηση του κόσμου. Για τον σκοπό αυτό είχαν δημιουργήσει κλώνους του Πιτ, ένας απο τους οποίους είχε σταλεί να κλέψει εξωγήινα υλικά από μια στρατιωτική βάση. Για το λόγο αυτό, ο στρατός των ΗΠΑ έστειλε επίλεκτες μονάδες και τον κορυφαίο αξιωματικό τους, τον Κάπτεν Κέρτις, να εξοντώσουν τον Πιτ. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να σκοτωθούν οι ίδιοι. Ο Πιτ κατάλαβε ότι όλα ήταν σχέδιο της Θίνκ Τάνκ και πήγε στο κτήριο της οργάνωσης όπου σκότωσε όλους τους αρχηγούς της, τους Γκιούλεης.
Ο Πιτ έκανε την τελευταία του εμφάνιση όταν νίκησε τον δαίμονα Ούργκαλ Θούλ, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στο Invisible issue 60.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ο Πιτ έχει τεράστια μυϊκή δύναμη, η οποία γίνεται πιο ισχυρή όταν θυμώνει. Μπορεί να διανύσει επτά χιλιόμετρα με ένα του άλμα. Τα φυσικά του νύχια είναι τεράστια και κοφτερά σαν λεπίδες, ικανά να διαπεράσουν πιθανόν όλα τα υλικά. Έχει αυτοθεραπευτικές ιδιότητες καθώς και περιορισμένες πνευματικές ικανότητες.

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
Ο Πιτ έκανε την πρώτη του εμφάνιση ώς πιν-απ στο Spawn volume 1. Απο το 1993 εμφανίζεται με το δικό του περιοδικό με τίτλο Pitt.


Επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Γκεζερλής
Αναδημοσίευση από το τεύχος 6 του CLUB ΦΙΛΩΝ "ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ" - MAGAZINE
Επιμέλεια παρουσίασης στο blog: adamsjim

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...