Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σινεμά και DVD 29 - Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά / Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)


Ο κάπτεν Τζακ Σπάροου μπλέκει σε νέες περιπέτειες, όταν συναντά την Αντζέλικα, μια γυναίκα από το σκοτεινό παρελθόν του. Σαστισμένος από την αναπάντεχη επανεμφάνισή της στη ζωή του, κι ενώ προσπαθεί να καταλάβει αν εκείνο που την τράβηξε κοντά του είναι η… ακαταμάχητη γοητεία του ή η σφοδρή της επιθυμία να ανακαλύψει την θρυλική “Πηγή της Αιώνιας Νιότης”, ο Τζακ καταλήγει αιχμάλωτος του φοβερού και τρομερού Μαυρογένη – του κουρσάρου που τρέμουν όλοι οι πειρατές! Στα μάτια του Τζακ, ωστόσο, η πανούργα Αντζέλικα φαντάζει πολύ πιο επικίνδυνη από τον διαβόητο αρχιπειρατή...

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στο ρόλο του σταθερά ασυμβίβαστου και αξιολάτρευτα αντισυμβατικού πειρατή Τζακ Σπάροου, αποφασισμένος να μας ταξιδέψει σε άγνωστες θάλασσες που κρύβουν τρομερούς κινδύνους, αλλά και σε επίγειους παραδείσους που θα κάνουν τη φαντασία μας να οργιάζει.
Επικεφαλής ενός εντυπωσιακού διεθνούς καστ, με αρκετά νέα πρόσωπα στις τάξεις του, όπως η Πένελοπε Κρουζ, ο Ίαν Μακ Σέιν, ο Στίβεν Γκράχαμ και ο Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, αλλά και κάποια ιδιαίτερα οικεία. Παρών για 4η συνεχόμενη φορά, στο ρόλο του Τζόσαμι Γκιμπς, πιστού συντρόφου του κάπτεν Τζακ, ο Κέβιν Ρ. Μακ Νάλι και ο ασυναγώνιστος Τζέφρι Ρας, ο οποίος ως κάπτεν Μπαρμπόσα εξακολουθεί να… φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν, ανατρέποντας διαρκώς τα σχέδια του αγαπημένου μας ήρωα.
Στην καρέκλα του σκηνοθέτη συναντάμε για πρώτη φορά τον Ρομπ Μάρσαλ (“Chicago”, “Αναμνήσεις μιας Γκέισας”, “Εννέα”), ο οποίος πήρε την σκυτάλη από τον Γκορ Βερμπίνσκι, ενώ το σενάριο υπογράφουν εκ νέου οι Τεντ Έλιοτ και Τέρι Ρόσιο, βασισμένοι αυτή τη φορά στο best seller μυθιστόρημα “On stranger tides” του Τιμ Πάουερς.


Το 2007, λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του φιλμ “Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου”, ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως οι “Πειρατές της Καραϊβικής” είχαν σχεδιαστεί ως τριλογία. Η πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία του τρίτου και τελευταίου αυτού μέρους, ωστόσο, ώθησε τους επικεφαλής της Disney να μην αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον και άλλη συνέχεια. Και να που, τέσσερα χρόνια αργότερα, ο κάπτεν Τζακ Σπάροου και η παρέα του σαλπάρουν για νέες, ακόμη πιο συναρπαστικές περιπέτειες.
«Φυσικά και δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το γεγονός της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας του franchise», ομολογεί ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ. «Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός πως το εν λόγω franchise κατάφερε να ξανακάνει μόδα το είδος της πειρατικής περιπέτειας, το οποίο είχε “εκλείψει” από τις κινηματογραφικές αίθουσες για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Και, στο κάτω-κάτω της γραφής, ποιοι είμαστε εμείς που θα στερήσουμε από το… φιλοθέαμον κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον πολυαγαπημένο του τυχοδιώκτη τον θαλασσών σε νέες περιπέτειες;»

Οι συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ
Σενάριο: Τεντ Έλιοτ & Τέρι Ρόσιο, βασισμένοι στο best seller μυθιστόρημα «On stranger tides» του Τιμ Πάουερς
Παραγωγή: Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Εκτέλεση παραγωγής: Τζον ΝτεΛούκα, Τεντ Έλιοτ, Τέρι Ρόσιο, Τσαντ Όμαν, Μάικ Στένσον & Μπάρι Χ. Γουόλντμαν
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ντάριους Βόλσκι
Μουσική: Χανς Τσίμερ
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Πενέλοπε Κρουζ, Ίαν Μακ Σέιν, Τζέφρι Ρας, Κέβιν Ρ. Μακ Νάλι, Σαμ Κλάφλιν, Αστρίντ Μπερζές-Φρισμπέ, Στίβεν Γκράχαμ, Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, Κιθ Ρίτσαρντς, Τζέμα Γουόρντ
Διάρκεια: 141’

Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...