Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η Marvel UK δεν μπορεί πια να παράγει δικό της original υλικό!


H Disney, οι ιδιοκτήτες της Marvel Comics δηλαδή, ενημέρωσαν την Panini, η οποία έχει τα δικαιώματα της Marvel στο Ηνωμένο Βασίλειο, πως όλο το υλικό τους θα πρέπει να προέρχεται από την Αμερική.
Αυτό ουσιαστικά αποτρέπει την εταιρία από το να μπορεί να φτιάχνει δικά της storylines με χαρακτήρες της Marvel, πράγμα το οποίο είχαν κάνει σε μεγάλο βαθμό, με ιστορίες κατάλληλες για τις νεαρότερες ηλικίες, όπως και με ιστορίες-γεμίσματα, που βοηθούσαν στην μετάβαση του αμερικανικού comic format σε αγγλικό, από τότε που πήραν τα δικαιώματα από τη Marvel το 1995.
Λόγω αυτής της έλλειψης ιστοριών που καλύπτουν αυτές τις ανάγκες, πολλοί τίτλοι της Marvel UK αναμένεται πως θα καταργηθούν ή θα κάνουν relaunch.


Η ιστορία της Marvel UK πάει πίσω ως το 1972, αλλά ήταν το 1976 που οι Βρετανοί άρχισαν να παράγουν δικό τους υλικό (όταν ο Chris Claremont δημιούργησε τον Captain Britain ειδικά για την βρετανική αγορά ), ανοίγοντας το δρόμο σε νέα ταλέντα τα οποία αργότερα επηρέασαν αρκετά την μητρική εταιρία και την βιομηχανία comics γενικότερα.
Μερικοί συγγραφείς και καλλιτέχνες που συνεργάζονταν με την Marvel UK πριν πάνε στην Αμερική ήταν ο Steve Dillon, ο Alan Davis, ο Alan Moore, ο Jamie Delano, ο Grant Morrison, ο Gary Erskine, ο Bryan Hitch και ο Dan Abnett.

Written by Έλλη Μόκα, για το http://www.comicdom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...