Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Εμείς προτείνουμε... 26 - Οι μικροί φυγάδες και το σπίτι στο δάσος (Παιδικό)


Τέσσερις φίλοι το σκάνε για να εξερευνήσουν ένα στοιχειωμένο σπίτι και αιχμαλωτίζονται σε αυτό. Ποιος θα τους σώσει τώρα; Μήπως η βασίλισσα των ξωτικών; Ή μήπως πρέπει να βασιστούν στις δικές τους δυνάμεις για να ξεφύγουν... Οι εκδόσεις Χατζηλάκος σας προτείνουν αυτό το παιδικό μιούζικαλ μυστηρίου, μια υπερπαραγωγή με συμφωνική ορχήστρα, χορωδία ενηλίκων και παιδιών από τον ελληνισμό του Μόντρεαλ, σοπράνο, τενόρο και αφηγητή.
Περιέχει CD.

Συγγραφέας: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κατηγορία: ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Εκδοτικός Οίκος: ΧΑΤΖΗΛΑΚΟΣ
Σελίδες: 56
Ημερομηνία Έκδοσης: Οκτώβριος 2008
Διαστάσεις: 23x23
ISBN: 978-960-6742-04-0
Τιμή: 15.75 €

Η παιδική όπερα μυστηρίου «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ» σε κείμενο και στίχους Γιώργου Πολ. Παπαδάκη και μουσική Χρύσανθου Μουζακίτη, μας μεταφέρει σε ένα σπίτι που αιχμαλωτίζει ψυχές.
Τέσσερα παιδιά (Η Φρέντη, ο Γιώργος, ο Πολυχρόνης και η Φύλλια) παγιδεύονται μέσα σε αυτό καθώς, παρακούοντας τους γονείς τους, το σκάνε για να πάνε να το εξερευνήσουν. Ποιός θα τους βοηθήσει τώρα; Μήπως πρέπει να ακολουθήσουν τις συμβουλές της Βασίλισσας των Ξωτικών του Δάσους ή να προσπαθήσουν μόνοι τους…

Οι εκδόσεις Χατζηλάκος μαζί με την Chroma Musika και το CFMB, κυκλοφορούν το παιδικό βιβλίο/CD το οποίο περιλαμβάνει την όπερα. Μία χορωδία 65 παιδιών και ενηλίκων από το Μόντρεαλ, σολίστ και ηθοποιοί από την Αθήνα μαζί με την ΑΣΟΝ (Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων) συνέβαλαν στο έργο. Άλλη μία καλλιτεχνική συνεργασία Αθηνών-Μόντρεαλ κάτω από την αιγίδα του Δήμου του Μόντρεαλ και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόντρεαλ και της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενα: Γιώργος Πολ. Παπαδάκης, Μουσική: Χρύσανθος Μουζακίτης, Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου, Αφήγηση: Χρήστος Τσάγκας, Σολίστ: Μαρία Διαμαντή, Δημήτρης Ηλίας
Συμπράττουν, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Α.Σ.Ο.Ν, με μαέστρο τον Παύλο Σεργίου (καθηγητής Πανεπιστημίου), και με σολίστ και εξάρχοντα τον βιολονίστα Θοδωρή Μουζακίτη (γιο του συνθέτη), ο οποίος είχε και όλη την ευθύνη των εγχόρδων.
Τραγουδούν οι: Δημήτρης Ηλίας (τενόρος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ) και Μαρία Διαμαντή (σοπράνο, επίσης καθηγήτρια στο ίδιο Πανεπιστήμιο), καθώς και ο Γάλλος βαρύτονος Richard Buche.
Ακόμη, τραγουδούν η παιδική χορωδία των Ελληνοφώνων σχολείων «Σωκράτης» του Μόντρεαλ και η μικτή χορωδία Μόντρεαλ και Λαβάλ.
Επίσης, 4 μικροί ηθοποιοί της εκεί ομογένειας ερμηνεύουν τα θεατρικά μέρη του έργου και ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας από την Αθήνα αφηγείται το παραμύθι.
Η ηχογράφηση του έργου έγινε σε 2 studios, στην Αθήνα με τον εξαίρετο ηχολήπτη και μουσικό Λευτέρη Κρητικό και στο Μόντρεαλ υπό την γενική τεχνική επίβλεψη του Δρα Μαρκ Κόργουιν. Την εικονογράφηση του βιβλίου έκανε η Νίκη Λεωνίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...