Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σινεμά και DVD 34 - Κόναν ο Βάρβαρος / Conan The Barbarian (2011)


Η νέα αυτή ταινία περιγράφει τις περιπέτειες του Conan στην ήπειρο Hyboria, όπου αναζητά εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του και την σφαγή των συγχωριανών του.
Έχει ως στόχο να συστήσει τον θρυλικό ήρωα στο νεότερο κοινό που πιθανότατα να μην τον γνωρίζει - ενθουσιάζοντας όμως παράλληλα τους οπαδούς της παλιάς ταινίας, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον αγαπημένο τους ήρωα να ξαναγεννιέται με τις σύγχρονες πλέον τεχνικές κινηματογράφησης και με την τελευταία λέξη της 3D τεχνολογίας - και να αναβιώνει την σειρά ταινιών.


Ο θρυλικός ήρωας Conan επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη τρισδιάστατος! Ο Τζέισον Μόμοα αναλαμβάνει τον ρόλο πάνω στον οποίο έχτισε πριν χρόνια την καριέρα του ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Γεννήθηκε το 1979 στη Χονολουλού, μεγάλωσε με την μητέρα του στην Αϊόβα αλλά επέστρεψε στις ρίζες του για να φοιτήσει στην Χαβάι, ενώ το 1999 κέρδισε το βραβείο Hawaii's Model of the Year. Όντας περισσότερο γνωστός για την συμμετοχή του στις τηλεοπτικές σειρές "Baywatch Hawaii" και "Stargate Atlantis", ο πολυπόθητος ρόλος του Conan αναμένεται να τον κάνει διάσημο παγκοσμίως. Ο Τζέισον έχει δύο παιδιά με την Λίζα Μπονέ, πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειρά "The Cosby Show".


"...Η ιστορία της ταινίας δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι προβλέψιμη και μονοσήμαντη. Νιώθω ότι η ταινία ήταν μικρή και ότι προσπάθησαν να βάλουν όσο περισσότερη δράση μπορούσαν, υστερόντας σε όλα τα υπόλοιπα. Για τον Κόναν δεν έχω παράπονο και ούτε περίμενα να κάνει κάτι παραπάνω πέρα απ’το να μουγκρίζει και να σφάζει. Όμως το σενάριο μοιάζει σαν να το έχει γράψει παιδάκι. Είναι απλά ο Κόναν που πάει να εκδικηθεί τον πατέρα του και στη διαδρομή εξοντώνει ότι βρει. Δεν περίμενα και κανά τρελό σενάριο, αλλά περίμενα ποιο πολυδουλεμένο το σύμπαν της Υπερβορείας, στο οποίο βλέπουμε λίγα πράματα. Ίσως θα έπρεπε να πάρουν επιρροές απ’τα αυθεντικά βιβλία ή ακόμα και απ’τα διάσημα ομώνυμα κόμικ των 70s...
...Αν ψάχνετε να περάσετε κάπου μιάμιση ώρα dark fantasy δράσης, τότε θα διασκεδάσετε. Θα γελάσετε με τους βάρβαρους τρόπους του Κόναν (ειδικά προς την πρωταγωνίστρια) και θα χορτάσετε βία και αίμα. Οκ, το σενάριο του μοιάζει με επεισόδιο σειράς, μα δεν πρόκειται να βαρεθείτε στιγμή, μιας και η δράση είναι ασταμάτητη. Η ταινία δεν ξεπερνάει ποτέ τον εαυτό της. Ναι μεν έχει βία, μα η βία αυτή δεν είναι προκλητική, αλλά διασκεδαστική. Στον κόσμο της Υπερβορείας περίμενα να δω ποιο άγριες καταστάσεις. Νομίζω όμως, ότι ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι, στο τέλος της ταινίας θα έχουνε πειστεί πως ο Jason Momoa είναι πράγματι ο νέος Κόναν...
...Επίσης: Αποφύγετέ το σε 3D..."
Κριτική από το http://www.tocinemadaki.gr



"...Συνολικά, μια πολύ πρόχειρη και ανέμπνευστη κατασκευή, που χωρίς να ιδρώσει και κουραστεί ιδιαίτερα, έκανε μια ...τρύπα στο νερό. Ο Νίσπελ κατακρεούργησε άλλο ένα κλασικό έργο και κάποιος εκεί στο Χόλιγουντ πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Τόσες αποτυχίες στη σειρά δε δικαιολογούνται, ούτε από πρωτάρη. Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι η 3D εκδοσή του, αλλά νομίζουμε, πως ταινία τέτοιας χαμηλής ποιότητας και αισθητικής χάνει την αξία της όπως και να την δεις ... Δε μιλάμε σχεδόν καθόλου για σεναριακή πλοκή, ή έξυπνες ατάκες και διαλόγους "εποχής", φυσικά, παρά μόνο για μερικές διάσπαρτες σκηνές δράσης που είναι copy paste από χίλες δυό καλύτερες τηλεοπτικές σειρές. Όπως λέει και ο Νίσπελ, στο σκεπτικό πίσω από τον ΚΟΝΑΝ: "δώσε στους ανθρώπους αυτό που θέλουν αλλά μην τους δώσεις αυτό που περιμένουν", πράγματι τα κατάφερε. Άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε. Το ενδιαφέρον, όπως προείπαμε εξαντλείται στην αχαλίνωτη, κτηνώδη βία (κωλοτούμπες πολεμικών τεχνών), τα σκηνικά, τα ψηφιακά εφέ (μπόλικο αίμα και άλλα ζαρζαβατικά) και την στερεοσκοπική απεικόνιση. Τα οποία τα έχουμε ξαναδεί πολλάκις με τιμιότερες προοπτικές καινοτομίας..."
Κριτική από το http://www.myfilm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...