Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Game of Thrones / Το παιχνίδι του Στέμματος (Μετά τα βιβλία, η τηλεοπτική σειρά)


Είδος Σειράς: Φαντασίας, Εποχής
Σενάριο: David Benioff, D.B. Weiss
Σκηνοθεσία: Alan Taylor
Ηθοποιοί: Harry Lloyd, Mark Addy, Alfie Allen, Sean Bean,
Ciaran Bermingham, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Roy Dotrice, Michelle Fairley, Jack Gleeson, Iain Glen

Η άκρως εντυπωσιακή εισαγωγή των τίτλων με την εξίσου φοβερή μουσική υπόκρουση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων δεκαετιών που προέρχεται από την άλλη πλευρά του ατλαντικού, και ίσως τη καλύτερη σειρά ηρωικής φαντασίας που είδαμε ποτέ!


Το GAME OF THRONES, αποτελεί πιστότατη μεταφορά των εκπληκτικών βιβλίων του GEORGE MARTIN υπό το γενικό τίτλο A SONG OF FIRE AND ICE (έχουν εκδοθεί 4 τόμοι ως τώρα και αναμένεται πολύ σύντομα ο πέμπτος). Η ιστορία μας μεταφέρει σε ένα φανταστικό κόσμο που θυμίζει έντονα μεσαίωνα, με εμφανείς όμως επιρροές από τα φανταστικά σύμπαντα των ROBERT E. HOWARD και (ιδίως) MICHAEL MOORCOCK. Βασίλεια μεγαλοπρεπή που σφύζουν από ίντριγκες, μυστικές δολοπλοκίες, καλά φυλαγμενα μυστικά και άσβεστα μίση μεταξύ τριών μεγάλων οικογενειών ευγενών (Lannister, Stark και Baratheon) και των ανθρώπων που κινούνται γύρω από αυτές. Σκοπός τους είναι η απόλυτη κυριαρχία –με κάθε τίμημα- στο βασίλειο των 7 Ρηγάτων.



Μη περιμένετε όμως εδώ να δείτε ατέλειωτες επικές μάχες και ασταμάτητη δράση. Η σειρά επικεντρώνεται (πολύ ορθά κατ εμέ) στο πυκνογραμμένο, ιδανικά ειπωμένο σενάριο και στους άκρως ενδιαφέροντες, συναρπαστικούς χαρακτήρες.



Οι ρεαλιστικότατες, αιματοβαμμένες σκηνές δράσης είναι σύντομες, συνάμα καθηλωτικές αποτελούν όμως δευτερεύων στοιχείο μπροστά στο βάθος, την εξέλιξη και τη ποιότητα μιας ιστορίας που κόβει την ανάσα. Παρουσιάζεται μια σύγχρονη οπτική ενός μυθολογικού κόσμου με έντονο και το σεξουαλικό στοιχείο κάτι που αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα στη ψυχοσύνθεση μιας προσωπικότητας σε κάθε εποχή.


Οι εξαιρετικές ερμηνείες, τα λιτά όσο και επιβλητικά σκηνικά και κοστούμια και η άκρως υποβλητική –σε σημεία σκοτεινή- ατμόσφαιρα, δίνουν ζωή και καυτή ανάσα στο υπέροχο λογοτεχνικό όραμα του GEORGE MARTIN. Μέγιστο ατού του GAME OF THRONES, η αριστουργηματική σκηνοθεσία που ισορροπεί σε βαθμό τελειότητας ανάμεσα σε τόσους χαρακτήρες και παράλληλες ιστορίες. Όχι ίσως, σίγουρα η κορυφαία σειρά ηρωικής φαντασίας. Το 9,5 του IMDB (Internet Movie Data Base) μόνο τυχαίο δεν είναι!

Επιμέλεια κειμένου: ANCIENT KNIGHT
Επιμέλεια παρουσίασης: adamsjim

2 σχόλια:

  1. Είδα κατευθείαν τη σειρά και μαγεύτηκα. Που να περιμένω τη συνέχεια..
    αμέσως πήρα το βιβλίο (2ο) και η απολαυση συνεχίστηκε. Κόλλησα κυριολεκτικώς.
    Περιμένω από μέρα σε μέρα το 3ο βιβλίο και βέβαια το 2ο κύκλο που γυρίζεται τώρα.

    Να μη το χάσει κανείς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση, Hunter! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι θεωρείτε ήδη μια από τις κορυφαίες σειρές όλων των εποχών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...