Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Νέες εκδόσεις 157 - Ομήρου Οδύσσεια 5 & 6


Η συναρπαστική μεταφορά σε graphic novel του έπους του Ομήρου, από τους δημιουργούς της πολυβραβευμένης κλασικής σειράς "Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς".

Διασκευή - κείμενα: Τάσος Αποστολίδης
Εικόνες: Γιώργος Ακοκαλίδης
ISBN: 978-960-501-647-0 και 978-960-501-648-7
Σελίδες: 48
Ημερομηνία έκδοσης: 07/03/2012

Τεύχος 5: Η αναγνώριση
Ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησε ο Οδυσσέας, καθώς έφτασε στο νησί του, ήταν ο Εύμαιος, ο γέροντας πιστός χοιροβοσκός του, ο οποίος, παρόλο που δεν τον αναγνώρισε, του είπε όλα τα προβλήματα του παλατιού. Ο Τηλέμαχος, που εν τω μεταξύ έχει επιστρέψει απ’ το ταξίδι του, πηγαίνει στο υποστατικό του Εύμαιου, και εκεί, κρυφά, ο Οδυσσέας του λέει ποιος είναι. Όταν την επόμενη μέρα πηγαίνουν μαζί στο παλάτι, ούτε η Πηνελόπη –που του προσφέρει φιλοξενία– ούτε κανένας άλλος αναγνωρίζει τον μεταμφιεσμένο σε ζητιάνο Οδυσσέα, εκτός από τον γέρικο σκύλο του, τον Άργο.


Τεύχος 6: Η εκδίκηση του Οδυσσέα
Στο παλάτι δούλευε ακόμη η γερόντισσα Ευρύκλεια, η τροφός του Οδυσσέα, η οποία και τον αναγνωρίζει. Σε λίγο ο ίδιος αποκαλύπτεται σε τρεις πιστούς του υπηρέτες. Όταν είναι ο μόνος που καταφέρνει να περάσει τη δοκιμασία του τόξου, κάποιοι απ’ τους μνηστήρες υποψιάζονται ότι έφτασε το τέλος τους, όμως είναι πια αργά γι’ αυτούς. Το παλάτι σε λίγο καθαρίζεται από τα μιάσματα, ενώ η Πηνελόπη και ο πατέρας του, ο Λαέρτης, ζουν τις στιγμές της επιστροφής του Οδυσσέα που περίμεναν είκοσι χρόνια! Το έπος τελειώνει με σπονδές στους θεούς, ευχές και υποσχέσεις για ειρήνη και ευημερία.

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...