Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Νέες εκδόσεις 188 - Κόρτο Μαλτέζε: Τα Νεανικά Χρόνια


Αυτό είναι είδηση: κυκλοφόρησε καινούριος Κόρτο!

Ο Κόρτο Μαλτέζε (Corto Maltese) είναι ο περίφημος ήρωας του Ούγκο Πραττ (Hugo Pratt) και πρωταγωνιστής μιας σειράς εικονογραφημένων ιστοριών. Κατά τον δημιουργό του γεννήθηκε στη Μάλτα το έτος 1887 και είναι ο μοναδικός εκτός γάμου γιος μιας όμορφης Μαλτέζας τσιγγάνας και ενός Άγγλου ναυτικού από την Κορνουάλη.
Οι περιπέτειές του τον έχουν οδηγήσει σε διάφορες χώρες όπου γνώρισε μερικά από τα πιο σημαντικά ιστορικά πρόσωπα και συναναστράφηκε με μεγάλους λογοτέχνες όπως ο Τζακ Λόντον, ο Αρθούρος Ρεμπώ και ο Έρμαν Έσσε. Εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.
Χρονολογικά, η πρώτη ιστορία του Κόρτο Μαλτέζε είναι τα «Νεανικά Χρόνια» («La Jeneusse»-«Τhe Early Years») η οποία τοποθετείται στην εποχή του Ρώσο-Ιαπωνικού πολέμου.
Η “Μαμουθ Κόμιξ”, φέρνει επιτέλους και στην Ελλάδα τον πολυαναμενόμενο αυτό τόμο με τις περιπέτειες του ήρωα, όταν αυτός ήταν νεαρός…
Τιμή τόμου 9,50 ευρώ, σελίδες 52.
Όσοι πιστοί προσέλθετε…


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

3 σχόλια:

  1. Η Μαμούθ κόμιξ μας είχε υποσχεθεί αυτή την έκδοση εδώ και 4 χρόνια περίπου! Κάλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν! Το αγόρασα σήμερα, εκπληκτική έκδοση, με πλουσιότατο πληροφοριακό υλικό. Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπου νέα έκδοση ορμάμε φιλαράκι, έτσι; Καλό διάβασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές κάτι τέτοιες εκδόσεις μας δίνουν μία νότα κομιξικής ανάτασης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...