Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Οι Μεγάλοι Κακούργοι 4: Ο Ελ Καπιτάν δεν ξέχασε…


Αυτή τη φορά ήταν η τύχη που έφερε την Θρυλική Τετράδα στον δρόμο του Ελ Καπιτάν. Είναι μια περιπέτεια στην οποία οι μικροί αντιπρόσωποι του νόμου διαπιστώνουν από πρώτο χέρι τις καταπληκτικές ικανότητες του φοβερού αυτού κακούργου στην μεταμφίεση. Μαζί τους κι εμείς, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι άλλος τέτοιος άνθρωπος μπορεί και να μην υπάρχει! Γίνετε πλέον φανερό ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν οι ήρωές μας να ξορκίσουν αυτόν τον κακό δαίμονα!
Το πρώτο μέρος της περιπέτειας που θα θυμηθούμε σήμερα έχει τον τίτλο «Ο Ελ Καπιτάν δεν ξέχασε…» και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβρη του 1973, στο τεύχος 405 του περιοδικού ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ.


Υπόθεση: Ένας πρώην συμμορίτης του Ελ Καπιτάν προσπαθεί να ξεφύγει από το παλιό του αφεντικό. Όμως είναι σαν να παίζεις με τον διάβολο όταν κάνεις πονηριές και προσπαθείς να τη φέρεις σ’ έναν τέτοιον άνθρωπο! Μια σφαίρα μπορεί να έρθει από την οποιαδήποτε κατεύθυνση κι εσύ, απλώς, να βρεθείς στον δρόμο της… Όταν ο καβαλάρης μπαίνει σε μια βραχώδη περιοχή, δεν ξέρει ότι δυο άλλοι παράνομοι περιμένουν εκεί για να τον σκοτώσουν. Ένας πυροβολισμός ακούγεται και ο άντρας σωριάζεται στο βραχώδες έδαφος! Τα τέσσερα παιδιά του νόμου, που παρακολουθούσαν αυτόν τον άνθρωπο, θα τον προλάβουν βαριά τραυματισμένο και θα προσπαθήσουν να σώσουν τη ζωή του… Όμως κι εκείνα δεν γνωρίζουν δύο σημαντικά πράγματα: πρώτον, ότι οι δυο δολοφόνοι θα επιστρέψουν για να πάρουν κάτι που φαίνεται ότι έχει κρυμμένο πάνω του ο τραυματίας και δεύτερον, ότι ο ίδιος ο Ελ Καπιτάν είναι μόνος σε κάποια καλύβα εκεί κοντά...
Κριτική: 4/5

Στο δεύτερο επεισόδιο της ιστορίας μας (τεύχος 406), με τον τίτλο «Ο Τσι Πλόκο παίρνει το μονοπάτι του πολέμου», η δράση συνεχίζεται…


Υπόθεση: Ο Πεπίτο απομακρύνεται από τους φίλους του, χάρη στον ιδιότροπο γάιδαρό του κι έτσι, ο πανούργος Ελ Καπιτάν, καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον αφελή φίλο μας. Ο κακούργος βάζει σκοπό να σκοτώσει τα υπόλοιπα παιδιά και -αφού μεταμφιέζεται τέλεια- παίζει ένα πονηρό παιχνίδι στον Τσιπιρίπο και το ανυποψίαστο Ινδιανάκι τον οδηγεί στις καλύβες των ξυλοκόπων όπου έχουν πάει και τον τραυματία τους… Εκεί, θα φανεί για άλλη μια φορά πόσο σατανικός αντίπαλος είναι ο Ελ Καπιτάν! Στο μεταξύ, κάνει την εμφάνισή του και ο Τσι Πλόκο, ο Ινδιάνος που έχει θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία του κωμικού Μεξικανόπουλου... Συνεχείς ανατροπές με ένα ιδιαίτερο φινάλε!
Κριτική: 4/5

Τα επεισόδια αυτά δημοσιεύθηκαν άλλες δύο φορές, οπότε είναι αρκετά εύκολο να τα εντοπίσετε. Αναλυτικά, όλες οι εκδόσεις των δύο επεισοδίων:

1η: Ο Ελ Καπιτάν δεν ξέχασε… (Ι) (Μ.Κ. 405)
2η: Ο Ελ Καπιτάν δεν ξέχασε… (Ι) (Μ.Κ. 808)
3η: Ο Ελ Καπιτάν δεν ξέχασε… (Ι) (Μ.Κ. 1191)

1η: Ο Τσι Πλόκο παίρνει το μονοπάτι του πολέμου (ΙΙ) (Μ.Κ. 406)
2η: Ο Τσι Πλόκο παίρνει το μονοπάτι του πολέμου (ΙΙ) (Μ.Κ. 809)
3η: Ο Τσι Πλόκο παίρνει το μονοπάτι του πολέμου (ΙΙ) (Μ.Κ. 1192)


Σημείωση: Τα εξώφυλλα και οι εσωτερικές εικόνες των περιοδικών που παρουσιάζονται καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις αντιγραφής.


Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης: Πλαφουτζής Παναγιώτης
Για το http://mikrosserifis.blogspot.com





2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

7 σχόλια:

  1. Κάτι δε πάει καλά...το τελευταίο καιρό συμφωνούμε στις βαθμολογίες,χα-χα!!! Εξαιρετική ιστορία, πολύ καλή παρουσίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την μικρή περιγραφή και μόνο της υπόθεσης, καταλαβαίνει κανείς τι εστί Ελ Καπιτάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ελ Καπιτάν ήταν μια εξαιρετική έμπνευση του Γ. Μαρμαρίδη. Όσο περνούσε ο καιρός ολοκλήρωνε όλο και περισσότερο τον χαρακτήρα αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιες από τις ιστορίες με τον Ελ Καπιτάν ήταν πραγματικά αριστουργηματικές! Ελπίζω σε αυτή τη σειρά παρουσιάσεων να τις δούμε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο, φίλε μου. Μείναμε λίγο πίσω. Σύντομα θα συνεχίσουμε την παρουσίαση των καταπληκτικών αυτών ιστοριών...

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...