Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Comicdom Summer Camp 2012


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα συνδυάζει εξειδικευμένα σεμινάρια εκμάθησης και δημιουργίας comics με καλοκαιρινές διακοπές!
Μετά τη διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ comics Comicdom Con Athens, η Comicdom Press αξιοποιεί την εμπειρία και τεχνογνωσία επτά ετών, επεκτείνοντας τη δράση της στη διεξαγωγή σεμιναρίων με θέμα τις τεχνικές σχεδίου και coloring, τα οποία απευθύνονται εξίσου σε επίδοξους δημιουργούς comics και σε επαγγελματίες του χώρου.
Για πέντε μέρες, οι συμμετέχοντες στο Comicdom Summer Camp 2012 θα διδαχθούν μεθόδους και θα μάθουν μυστικά της Τέχνης των comics από διεθνείς δημιουργούς, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις διακοπές τους στο ίδιο περιβάλλον μαζί με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, ερεθίσματα, όνειρα και φιλοδοξίες.
Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες διεθνούς κύρους, οι Rufus Dayglo και D’Israeli, οι οποίοι μοιράστηκαν ήδη μέρος των γνώσεων και της εμπειρίας τους, στις επισκέψεις τους σε προηγούμενες διοργανώσεις του Comicdom Con Athens, επιστρέφουν στην Ελλάδα για έναν ολοκληρωμένο κύκλο σεμιναρίων διάρκειας 16 ωρών. Παράλληλα, οι καλλιτέχνες θα είναι διαθέσιμοι και για ξεχωριστά portfolio review sessions, στα οποία θα δουν και θα κριτικάρουν τις ήδη υπάρχουσες δουλειές των συμμετεχόντων, σε ένας προς έναν συνομιλίες.
Οι διοργανωτές θα παρέχουν κάποιο βασικό σχεδιαστικό εξοπλισμό στους συμμετέχοντες (χαρτί, μολύβια, μελάνια, χρώματα), αλλά θα ήταν καλό και οι ίδιοι να φέρουν τα δικά τους υλικά με τα οποία είναι περισσότερο εξοικειωμένοι. Επίσης, όποιος από τους συμμετέχοντες διαθέτει laptop, θα ήταν χρήσιμο να το έχει μαζί του.
Το Comicdom Summer Camp 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Λήδα, στα Καλάβρυτα, από τις 25 έως και τις 30 Ιουλίου, και το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 320 ευρώ, το οποίο καλύπτει τη συμμετοχή στα σεμινάρια και τη διαμονή (πέντε διανυκτερεύσεις με πρωινό). Το ξενοδοχείο βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από την πόλη των Καλαβρύτων και διαθέτει πισίνα, ευρύχωρα δωμάτια και υπέροχη θέα.
Ο μέγιστος αριθμός εγγραφών στο Comicdom Summer Camp 2012 έχει οριστεί στις 25 συμμετοχές, ενώ η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012. Για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.comicdom-press.gr. Όλα τα μαθήματα/εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.
Το Comicdom Summer Camp 2012 υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία σε όσους θα συμμετάσχουν!
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα, στείλτε email στο summercamp@comicdom.gr


Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Τετάρτη 25 Ιουλίου
Ημέρα άφιξης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κάνουν check-in στο χώρο διεξαγωγής του προγράμματος το αργότερο μέχρι τις 9 μ.μ.

Πέμπτη 26 Ιουλίου
11:00 – 13:00: Rufus Dayglo: “Δημιουργώντας Το Δικό Σου Comic” #1
15:00 – 16:30: Portfolio reviews
17:00 – 19:00: D’Israeli: “Το Χρώμα Ως Μέρος Της Αφήγησης”

Παρασκευή 27 Ιουλίου
11:00 – 13:00: Rufus Dayglo: “Δημιουργώντας Το Δικό Σου Comic” #2
15:00 – 16:30: Portfolio reviews
17:00 – 19:00: D’Israeli: “Το Χρώμα Ως Μέρος Της Αφήγησης”

Σάββατο 28 Ιουλίου
11:00 – 13:00: Rufus Dayglo: “Δημιουργώντας Το Δικό Σου Comic” #3
15:00 – 16:30: Portfolio reviews
17:00 – 19:00: D’Israeli: “Το Χρώμα Ως Μέρος Της Αφήγησης”

Κυριακή 29 Ιουλίου
11:00 – 13:00: Rufus Dayglo: “Δημιουργώντας Το Δικό Σου Comic” #4
15:00 – 16:30: Portfolio reviews
17:00 – 19:00: D’Israeli: “Το Χρώμα Ως Μέρος Της Αφήγησης”

Δευτέρα 30 Ιουλίου
Ημέρα αναχώρησης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν αναχωρήσει από το ξενοδοχείο το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι.


Δηλώστε Συμμετοχή

Περιγραφές Σεμινάριων

Rufus Dayglo: “Δημιουργώντας Το Δικό Σου Comic! Μια Do It Yourself Προσέγγιση Στη Δημιουργία Ενός Mini Comic”
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ο καθένας το δικό του mini comic, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για μεγαλύτερα μελλοντικά projects.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, θα παρουσιαστούν και θα αξιοποιηθούν όλες οι ικανότητες και δεξιότητες που απαιτούνται για να φτιάξει κανείς μια δική του έκδοση!
Το σεμινάριο χωρίζεται σε τέσσερα δίωρα μαθήματα:
Μάθημα 1
Η ιδέα – Τί πραγματεύεται το comic, πώς φτιάχνουμε το αρχικό σενάριο, πώς κάνουμε τα αρχικά designs και τα breakdowns της ιστορίας. Ο Rufus Dayglo θα «φιλτράρει» μέσω συζήτησης τις ιδέες των συμμετεχόντων και θα γίνει το αρχικό layout.
Μάθημα 2
Το πλάνο – Οπλισμένοι με ένα σενάριο, οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν το layout του comic, καθορίζοντας πόσες σελίδες θα είναι και τι ακριβώς θα πρέπει να απεικονίζεται σε αυτές.
Μάθημα 3
Το σκίτσο – Ο Rufus θα δείξει πώς σχεδιάζουμε μία σελίδα, πώς μελανώνουμε και πώς βάζουμε τις τελικές πινελιές στο artwork, βοηθώντας παράλληλα τους συμμετέχοντες με το δικό τους σκίτσο.
Μάθημα 4
Η ολοκλήρωση – Πώς μετατρέπουμε τις σελίδες που φτιάξαμε, σε ένα κανονικό, ολοκληρωμένο comic!


D’Israeli: “Το Χρώμα Ως Μέρος Της Αφήγησης”

Μία σειρά σεμιναρίων που αναλύει την ένοια του coloring στα comics και με ποιούς τρόπους αυτό μπορεί να συνεισφέρει στη διαδικασία αφήγησης.

Οι βασικοί άξονες των σεμιναρίων είναι οι εξής:
Τι ακριβώς κάνει το χρώμα
Κατευθύνοντας το μάτι του αναγνώστη
Φωτισμός και φωτοσκίαση
Ατμόσφαιρα και συναίσθημα
Ενοποιημένοι χρωματικοί συνδυασμοί
Πως να χρωματίσετε οτιδήποτε με μόνο δύο χρώματα
Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν ομιλίες, συζητήσεις με τους συμμετέχοντες, καθώς και πρακτική εφαρμογή.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν τις δικές τους δουλειές για κριτική ανάλυση και ανασκόπηση, ενώ θα ήταν καλό να φέρουν και τα δικά τους υλικά τα οποία χρησιμοποιούν για χρωματισμό.


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...