Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Και επίσημα τριλογία το "Χόμπιτ"


Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε έντονη φημολογία. Αλλά συνήθως αυτές οι φήμες σπάνια επιβεβαιώνονται όταν μιλάμε για τόσο μεγάλα project.
Κι όμως, σύμφωνα με τα πιο επίσημα χείλη, που δεν είναι αλλά από του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον, το «Χόμπιτ» που προοριζόταν για δύο ταινίες, με την πρώτη να έρχεται τον Δεκέμβριο και τη δεύτερη τα Χριστούγεννα του 2013, γίνεται οριστικά και επίσημα τριλογία! Όπως δηλαδή και ο… μεγάλος του αδελφός, ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».
Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Πίτερ Τζάκσον, μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook.
Πώς την αιτιολόγησε;

«Μόνο στο τέλος των γυρισμάτων έχεις την ευκαιρία να κάτσεις κάτω και να δεις την ταινία που έχεις δημιουργήσει. Πρόσφατα η Φραν, ο Φιλ και εγώ κάναμε αυτό ακριβώς, παρακολουθήσαμε για πρώτη φορά μια αρχική έκδοση της πρώτης ταινίας – και αρκετό υλικό της δεύτερης. Ήμασταν πραγματικά ικανοποιημένοι με την κατεύθυνση που έχει πάρει η ιστορία, και πιο συγκεκριμένα με τη δυναμική των χαρακτήρων και το καστ που τους έφερε στη ζωή. Όλα αυτά μας οδήγησαν σ΄ένα απλό ερώτημα: Αξίζει να αδράξουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα για την ιστορία; Και η απάντηση από την δική μας πλευρά ως κινηματογραφιστές και ως φαν ήταν ένα "ναι", χωρίς επιφυλάξεις.
Γνωρίζουμε πόση από την ιστορία του Μπίλμπο Μπάγκινς, του Μάγου Γκάνταλφ, των Νάνων του Έρεμπορ, του Νεκρομάντη και της μάχης στο Ντολ Γκούλντουρ θα παραμείνει ανείπωτη εάν δεν το κάνουμε. Ο πλούτος της ιστορίας του Xόμπιτ καθώς και σχετικό υλικό που περιλαμβάνεται στον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, μας επιτρέπει να διηγηθούμε ολοκληρωμένη την ιστορία των περιπετειών του Μπίλμπο Μπάγκινς και τον ρόλο που έπαιξε στην μερικές φορές επικίνδυνη, αλλά πάντοτε συναρπαστική, ιστορία της Μέσης Γης.
Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και εκ μέρους της New Line Cinema, της Warner Bros, της Metro-Goldwin Mayer, της Wingnut Films και ολόκληρου του καστ και του προσωπικού των ταινιών Hobbit, ανακοινώνω πως οι δύο ταινίες θα γίνουν τρεις.
Ήταν ένα απρόσμενο ταξίδι πραγματικά, και σύμφωνα με τα λόγια του καθηγητή του Τόλκιν, ήταν "μία ιστορία που μεγάλωνε κατά την αφήγησή της"»...


Το πιο απρόσμενο στην όλη υπόθεση είναι πως το τρίτο, άτιτλο ακόμα μέρος της ταινίας Χόμπιτ, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2014 αντί για τα Χριστούγεννα όπως συνηθίζεται, λίγους μήνες δηλαδή μετά το δεύτερο μέρος.
Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει και κάποιοι «δοκιμαστικοί» τίτλοι για το τρίτο μέρος . Η εταιρεία που ανέλαβε τα websites TheHobbitAnUnexpectedJourney.com και TheHobbitThereandBackAgain.com έχει «κλείσει» κάποια domains όπως The Hobbitthedesolationofsmaug.com» and «Thehobbitriddlesinthedark.com».
Ο Πήτερ Τζάκσον είχε αφήσει να εννοηθεί στο πρόσφατο Comic-Con ότι το Χόμπιτ θα είναι τελικά τρεις ταινίες και ότι έχει δημιουργήσει μια ιστορία που περιλαμβάνει στοιχεία από 125 σελίδες με παραρτήματα που ο Τόλκιν συμπεριέλαβε σε άλλα βιβλία. Πολλοί βέβαια είναι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι υπερβολή να φτιαχτούν τρεις ταινίες από ένα βιβλίο και 125 σελίδες με σημειώσεις, αλλά ο Πήτερ Τζάκσον έχει αποδείξει ότι όποτε κάποιος τον αμφισβητεί, εκείνος κάνει τη δουλειά του καλύτερα...


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...