Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Οι 15 πλουσιότεροι φανταστικοί χαρακτήρες, σύμφωνα με το Forbes !

Το Forbes δεν ασχολείται μόνο με τους διάσημους και πλούσιους αυτού του πλανήτη, αλλά και με τους φανταστικούς χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν μέσα από κόμικ, βιβλία και ταινίες. Κάποιοι στο γνωστό περιοδικό κάθισαν και ανέλυσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία και έκαναν μια λίστα από τους 15 πλουσιότερους φανταστικούς χαρακτήρες, υπολόγισαν δε με ακρίβεια την περιουσία τους. Φυσικά, η λίστα έχει μακρά ιστορία, αλλά φέτος προστέθηκαν και νέοι χαρακτήρες.


Νο 1: Smaug
Περιουσία: $62 δις
Προέλευση πλούτου: Λεηλασία
Κατοικία: Στο Μοναχικό Βουνό
Ο ιδιοφυής Δράκος που αποθησαυρίζει χρήματα στο Μοναχικό Βουνό, προέρχεται από το βιβλίο "The Hobbit", του Τόλκιν. Θα εμφανιστεί, φυσικά και στη δεύτερη συνέχεια του "The Hobbit: There and Back Again", της νέας ταινίας του Peter Jackson και την φωνή του θα κάνει ο Benedict Cumberbatch.


Νο 2: Flintheart Glomgold
Περιουσία: $51,9 δις
Προέλευση πλούτου: Αδαμαντορυχεία, κλοπή
Κατοικία: Γιοχάνεσμπουγκ, Νότια Αφρική
Ο Σκληρόκαρδος Χρυσοκούκης, ο μεγάλος αντίπαλος του Σκρουτζ Μακ Ντακ, που τελικά γίνεται πιο πλούσιος από τον Σκρουτζ, όταν κερδίζει ένα στοίχημα που είχε βάλει ο καθένας όλη του την περιουσία. Μάλλον με απάτη κέρδισε, άλλα έτσι έγινε η πλουσιότερη πάπια της Disney. Εμφανίζεται και σε τηλεοπτικά καρτούν.


Νο 3: Carlisle Cullen
Περιουσία: $36,3 δις
Προέλευση πλούτου: Επενδύσεις
Κατοικία: Φόρκς, Γουός
Ο ηλικίας 371 ετών, θετός πατέρας του Edward Cullen, του βαμπίρ που δεν δοκιμάζει ανθρώπινο αίμα, ο Καρλάιλ Κούλεν είναι τρίτος στη λίστα και έχει εμφανιστεί σε όλες τις ταινίες του Twilight Saga. Τον ερμηνεύει ο Peter Facinelli.


Νο 4: Jed Clampett
Περιουσία: $9,8 δις
Προέλευση πλούτου: Πετρέλαια
Κατοικία: Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια
Ο Τεξανός με τα πετρέλαια και πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς The Beverly Hillbillies του ΄60 και τις κινηματογραφικής μεταφοράς του 1993. Στην σειρά τον ερμήνευε ο Buddy Ebsen και στην κινηματογραφική μεταφορά ο Jim Varney.


Νο 5: Tony Stark
Περιουσία: $9,6 δις
Προέλευση πλούτου: Βιομηχανία Όπλων
Κατοικία: Μαλιμπού, Καλιφόρνια
Ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοφυής μηχανικός, πλέι μπόι, φιλάνθρωπος Τόνι Σταρκ γνωστότερος ως Iron Man, κληρονόμησε την περιουσία του από τον επίσης ιδιοφυή μηχανικό πατέρα του και τις ελεύθερες ώρες του φοράει την σούπερ διαστημική στολή του και πολεμάει τους κακούς, μερικές φορές παρέα με τους υπόλοιπους Εκδικητές. Ο Robert Downey Jr. αποδείχτηκε ο ιδανικός Tony Stark.


No 6: Richie Rich
Περιουσία: $8,9 δις
Προέλευση πλούτου: Κληρονομιά
Κατοικία: Ρίτσβιλ, ΗΠΑ
Ο Richie Rich, το πλουσιότερο παιδί του κόσμου, το οποίο κληρονόμησε την τεράστια περιουσία του, εκτός από τη σειρά κόμικ που πρωταγωνιστούσε και την αντίστοιχη τηλεοπτική σειρά, εμφανίστηκε στην μεγάλη οθόνη το 1994, στην ομώνυμη ταινία όπου πρωταγωνιστούσε ο Macaulay Culkin.


Νο 7: Charles Foster Kane
Περιουσία: $8,3 δις
Προέλευση πλούτου: Τύπος
Κατοικία: Ζαναντού, Φλόριντα
Ο μεγιστάνας του Τύπου, ο χαρακτήρας που δημιούργησε ο Orson Welles βασιζόμενος στον πραγματικό μεγιστάνα Γουίλιαμ Χίρστ. Ο Πολίτης Κέιν του ιδιοφυούς δημιουργού παραμένει μια αξεπέραστη ταινία.


Νο 8: Bruce Wayne
Περιουσία: $6,9 δις
Προέλευση πλούτου: Κληρονομιά, Βιομηχανία Όπλων
Κατοικία: Γκόθαμ Σίτυ
Ο δισεκατομμυριούχος Bruce Wayne, ο ήρωας της DC, είναι φτωχότερος κατά 3 ολόκληρα δις από τον Tony Stark της ανταγωνίστριας Marvel, αλλά με τόσα δις μόνο φτωχός δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο μασκοφόρος σταυροφόρος που τις νύχτες φοράει τη στολή του Batman, έχει μεταφερθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο, με σημαντικότερη την τριλογία του Christopher Nolan και τον Christian Bale ως ιδανικό Νυχτερίδα.


Νο 9: Forrest Gump
Περιουσία: $5,7 δις
Προέλευση πλούτου: Apple
Κατοικία: Γκρίνμποου, Αλαμπάμα
Ο Φόρεστ Γκαμπ, μπορεί να εμφανίζεται ιδιαίτερος και όχι πολύ έξυπνος στην ταινία του Robert Zemeckis αλλά απέκτησε το 0,5% των μετοχών της Apple στην γέννησή της. Έτσι έγινε από τους πλουσιότερους ανθρώπους, αλλά κυρίως έδωσε την δυνατότητα στον Tom Hanks να ερμηνεύσει έναν από του καλύτερους ρόλους της καριέρας του.


Νο 10: Mr. Monopoly
Περιουσία: $2,5 δις
Προέλευση πλούτου: Ακίνητα
Κατοικία: Ατλάντικ Σίτυ, Νιού Τζέρσεϊ
Ο κύριος Μονόπολυ, του γνωστού επιτραπέζιου παιχνιδιού της Hasbro, που η εικόνα του φιγουράρει σε όλα τα παιχνίδια, έχει μπει σχεδόν σε κάθε σπίτι του πλανήτη. Το σχετικό παιχνίδι έγινε ντοκιμαντέρ και ακούγεται από το 2008 ότι θα γίνει και ταινία.


Νο 11: Lisbeth Salander
Περιουσία: $2,4 δις
Προέλευση πλούτου: Χάκιγκ
Κατοικία: Στοκχόλμη, Σουηδία
Η πανκ, ιδιοφυής, εσωστρεφής Λίσμπετ από το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Stieg Larsson, The Girl With the Dragon Tattoo, καταφέρνει και μεταφέρει 2,4 δις από τον λογαριασμό του απατεώνα Βένερστρομ στον δικό της, κινούμενη με χαρακτηριστική ευκολία μέσα από τους πολύπλοκους διαδρόμους του διαδικτύου. Με δύο εξαιρετικές κινηματογραφικές μεταφορές από την Noomi Rapace και την Rooney Mara.


No 12: Tywin Lannister
Περιουσία: $2,1 δις
Προέλευση πλούτου: Κληρονομιά
Κατοικία: Λάνισπορτ
Ο σκληρός, άτεγκτος, αυταρχικός και φιλόδοξος Τάιγουιν Λάνιστερ, πατέρας της βασίλισσας Σέρσει, του Τζέιμι και του νάνου Τύριον, με έδρα το Λάνισπορτ στα Γουέστερος, είναι από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που δημιούργησε ο George R.R. Martin και φυσικά το Game of Thrones από τις πιο επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης. Τον ερμηνεύει ο Charles Dance.


Νο 13: C. Montgomery Burns
Περιουσία: $1,3 δις
Προέλευση πλούτου: Ενέργεια
Κατοικία: Σπρίνγκφιλντ
Ιδιοκτήτης του εργοστασίου Πυρηνικής Ενέργειας του Σπρίνγκφιλντ, ο Μοντγκόμερι Μπερνς, από τους αγαπημένους χαρακτήρες των Simpsons, εκτός από την τηλεοπτική σειρά, έχει πρωταγωνιστήσει και σε δύο κινηματογραφικές εκδοχές.


Νο 14: Robert Crawly
Περιουσία: $1,1 δις
Προέλευση πλούτου: Κληρονομιά, Γάμος
Κατοικία: Ντάουντον
Ο Λόρδος Κρώλι, ο άρχοντας του Downton , σύζυγος της Αμερικανίδας Κόρα, που έβαλε την περιουσία της στο κτήμα για να το σώσει, με τις τρεις κόρες που του κάνουν τη ζωή δύσκολη, θα συνεχίσει για τρίτη σαιζόν να προσπαθεί να διατηρήσει την ακεραιότητα της οικογενειακής περιουσίας και με τις δύο τρομερές συμπεθέρες σε αιχμηρότατες λογομαχίες. Downton Abbey και ο Hugh Bonneville στον ρόλο του Λόρδου Κρώλι.


Νο 15: Jo Bennett
Περιουσία: $1 δις
Προέλευση πλούτου: Κληρονομιά, Ηλεκτρονικά
Κατοικία: Ταλαχάσι, Φλόριντα
Η πρώην –πλέον– διευθύντρια της εταιρίας Sabre, πιλότος και πεισματάρα, συμπληρώνει τη λίστα με 1 μόλις δισεκατομμύριο και από εκεί και κάτω υπάρχουν απλοί εκατομμυριούχοι που δεν αξίζουν ακόμα να μπουν στη λίστα. Ένας εξαιρετικός ρόλος της Kathy Bates στη τηλεοπτική σειρά "The Office"...

Μέρος του κειμένου προέρχεται από το http://www.pame-cinema.gr 

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...