Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ετοιμάζεται το "Elysium Online" από τον Ηλία Κυριαζή


ELYSIUM ONLINE

Το ELYSIUM ONLINE είναι το νέο graphic novel του Ηλία Κυριαζή. Προσφέρεται, για πρώτη φορά, μέσω της διαδικασίας του crowd funding.
Πρόκειται για ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας σε 96 σελίδες που κόβουν την ανάσα!
Η παρουσίαση (καθώς και η καμπάνια χρηματοδότησης) είναι στο ακόλουθο link:

Η ιστορία:
Το Elysium είναι ένα επαναστατικό site κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες που συνδέονται, θα μπορούν να συνομιλούν με τους νεκρούς αγαπημένους τους. Είναι Οκτώβριος του 2021 και όλοι περιμένουν με αγωνία την επίσημη κυκλοφορία του.
Αυτό που κανείς δεν φαντάζεται είναι ότι οι νεκροί μας μισούν. Μόνο και μόνο επειδή είμαστε ακόμα ζωντανοί. Και κάνουν υπομονή μέχρι να βρεθούν online. Τη στιγμή που θα συμβεί αυτό θα χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο (από αυτοκίνητα μέχρι αεροπλανοφόρα), για να μας εξολοθρεύσουν.


Ο Paul είναι ένας προγραμματιστής του Elysium που νιώθει πιο άνετα με τους νεκρούς παρά με τους ζωντανούς. Η αδερφή του, η Anne, που έχουν χρόνια να μιλήσουν, λαχταρά να ξαναμιλήσει online με το μακαρίτη άντρα της. Η Zarya είναι μια goth έφηβη που βλέπει το θάνατο σα μια περιπέτεια. Μαζί θα πρέπει να προσπαθήσουν να επιβιώσουν στον εφιάλτη που ακολουθεί τη Μέρα Κυκλοφορίας του Elysium.

Το crowd funding:
H διαδικασία του crowd funding (όπως εφαρμόζεται σε πολλά site με γνωστότερα το Kickstarter και Indiegogo που χρησιμοποιούμε κι εδώ) είναι ο πιο μοντέρνος και ο ταχύτερα διαδιδόμενος τρόπος χρηματοδότησης. Ο χρήστης προσφέρει ο ίδιος στον καλλιτέχνη όσα χρήματα θέλει για τη χρηματοδότηση του project και σε αντάλλαγμα λαμβάνει μια σειρά από “perks”, από ηλεκτρονικά και έντυπα αντίτυπα του comic, μέχρι αυθεντικές σελίδες από τη δημιουργία του μέχρι τη δυνατότητα να εμφανιστεί ο ίδιος στην ιστορία. Συγχρόνως δε ρισκάρει τα λεφτά του: αν μέσα σε δύο μήνες δεν έχει μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό για τη χρηματοδότηση, τότε δεν χρεώνονται οι κάρτες και οι λογαριασμοί paypal του.


O καλλιτέχνης:
O Ηλίας Κυριαζής δουλεύει αποκλειστικά ως δημιουργός κόμικς από το 2001.
Κερδίζοντας τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς της Ελευθεροτυπίας και του ΑΚΤΟ, ξεκίνησε μια συνεργασία με την εφημερίδα και το περιοδικό της, «9», που έδωσε δουλειές που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο – όπως τα MANIFESTO, BLOOD OPERA και BLOCKBUSTER.
Σε συνεργασία με την εκδοτική Giganto, δημιούργησε τα BLAST, ΤΟΥΡΤΑ και SUBART COMICS.
Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις και έχει κερδίσει μια σειρά Ελληνικών και Βαλκανικών βραβείων κόμικς.
Από το 2008 συνεργάζεται σχεδόν αποκλειστικά με εκδοτικές των HΠΑ όπως τις DC comics, IDW, Dark Horse, Dynamite και Zenescope. Έχει κυκλοφορήσει κόμικς όπως τα GHOSTBUSTERS: DISPLACED AGGRESSION, GALAXY QUEST: GLOBAL WARNING, VAMPIRELLA ANNUAL2012, το MELODY που ήταν υποψήφιο για Lulu Award και το graphic novel FALLING FOR LIONHEART που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά ως ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟ.

Επίσημο site: http://iliaskyriazis.com/

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...