Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Έκθεση "Inkorrekt 2012", στη Θεσσαλονίκη


«ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ» - Δελτίο Τύπου

Στις 22-25 Νοεμβρίου 2012, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η 11η Έκθεση Κόμικς της «Inkorrekt» σε συνδυασμό με την 9η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής του ΕΣΦΙΠΣ. Πρόκειται για μία από κοινού εκδήλωση που πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Γαλλικού Ινστιτούτου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Art + θεάματα» του Α.Π.Θ.
Η έκθεση κόμικς συνδιοργανώνεται από την ομάδα «Inkorrekt», μία πολύ ενεργή ομάδα δημιουργών κόμικς, με παρουσία στη Θεσσαλονίκη ήδη από το 2001 και την εκδοτική «Ένατη Διάσταση», μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που από το 2006 δραστηριοποιείται στον χώρο της προώθησης και ανάδειξης των κόμικς, με πολυάριθμες εκδόσεις, διοργανώσεις και συμμετοχές σε εκδηλώσεις στο ενεργητικό της στον αυτό χώρο.
Η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής (ΕΣΦΙΠΣ). Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και δραστηριοποιείται από τότε με σκοπό τη διάδοση του χόμπι των παιχνιδιών στρατηγικής και της μελέτης της ιστορίας μέσα από αυτά.
Τόσο η Έκθεση Κόμικς όσο και η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής αποτελούν μία πλατφόρμα επικοινωνίας για τις αντίστοιχες κοινότητες των φίλων αυτών των δύο hobby, από τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις. Άλλωστε, στα πλαίσια των ανωτέρω εκδηλώσεων πραγματοποιούνται κάθε έτος εργαστήρια, σεμινάρια, παιχνίδια συμμετοχής κοινού και ανοικτές συζητήσεις, που τις εμπλουτίζουν ιδιαίτερα και τους προσδίδουν διαδραστικό χαρακτήρα.
Έτσι και φέτος, στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργήσει παζάρι νέων αλλά και παλαιών εκδόσεων, για μικρούς και μεγάλους φίλους των κόμικς, με τη συμμετοχή των εκδοτικών εταιρειών Jemma Press, Helm, Ένατη Διάσταση και της Λέσχης Φίλων Κόμικς. Θα συμμετέχει επίσης και το κατάστημα Hobby Games, διαθέτοντας ποικιλία επιτραπέζιων παιχνιδιών και καρτοπαίχνιδων!
Παράλληλα, η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με ομιλίες σχετικά με τα κόμικς και με ιστορικά θέματα, οι οποίες θα είναι ανοικτές σε όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει, καθώς και με πληθώρα επιτραπέζιων παιχνιδιών, με την συμμετοχή της Ομάδας Παιχνιδιών και Φαντασίας Θέρμης, με πλούσια δώρα για τους συμμετέχοντες!
Τέλος, στην έκθεση θα λειτουργήσει και εργαστήριο κόμικς, απευθυνόμενο σε νέους και με ελεύθερη συμμετοχή, υπό την διεύθυνση του εργαστηρίου Comink (http://www.comink.gr/), ενώ την διοργάνωση θα υποστηρίξει με δροσιστικά ποτά κατά τα εγκαίνια και ένα αποχαιρετιστήριο party στον χώρο τους, στην πλ. Αριστοτέλους, η εταιρεία Τ.G.I.'s Friday’s (http://www.fridays.gr/home/)!
Για άλλη μία φορά επίσημος χορηγός επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός 1055 ROCK (FM 105,5 - http://www.1055rock.gr/) της Θεσσαλονίκης!
Η έκθεση θα λειτουργήσει στην γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφ. Στρατού 2Α), ενώ τα εγκαίνια αυτής θα γίνουν το βράδυ της Πέμπτης, 22 Νοεμβρίου στις 20:00.
Ώρες λειτουργίας: 10:00 π.μ. με 22:00 μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι φυσικά ελεύθερη!

Πληροφορίες:
Γαλλικό Ινστιτούτο: 2310 821 231
Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής: Ανδροκλής Γιάτσογλου 6943834921 http://esfips.com/
Έκθεση Κόμικς: http://inkorrekt-comics.blogspot.gr/
Ένατη Διάσταση: http://enatidiastasi.blogspot.gr/

2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...