Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

13 λόγοι για να επισκεφθείτε το Comicdom Con Athens 2013!


To Comicdom Con Athens 2013 ανοίγει τις πύλες του από τις 19 έως τις 21 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι λόγοι να το επισκεφτείτε είναι χιλιάδες (αν μετρήσουμε τους επισκέπτες και τα διαθέσιμα comics)! Στην περίπτωση, όμως, που δεν το έχετε ακόμη αποφασίσει, εμείς σας παρουσιάζουμε 13 από αυτούς –έτσι, για να ταιριάζουν και με την ημερομηνία.

Λόγος 1ος: Το Bazaar
Για ακόμη μια χρονιά, το Comicdom Con Athens προσφέρει τη φιλοξενία του σε εκδοτικούς οίκους και εξειδικευμένα καταστήματα comics. Μέσα σε ένα χώρο πλημμυρισμένο από comics και σχετικά αντικείμενα, μπορείτε να ενημερωθείτε για καινούριες κυκλοφορίες, να θυμηθείτε παλιότερες, ή ακόμη και να ανακαλύψετε κάτι του οποίου την ύπαρξη αγνοούσατε.

Λόγος 2ος: Oι διεθνείς καλεσμένοι
Αν και ο Mahmud Asrar, σχεδιαστής του SUPERGIRL της DC, αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Αθήνα, το roster των διεθνών καλεσμένων της φετινής διοργάνωσης είναι εντυπωσιακό: John Wagner (συνδημιουργός του Judge Dredd), Jamie Delano (HELLBLAZER) και Matteo Scalera (SECRET AVENGERS) θα βρίσκονται στο Comicdom Con Athens 2013.

Λόγος 3ος: Η έκθεση
Το Comicdom Con Athens, σε συνεργασία με το Μουσείο Hergé, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, μια έκθεση-αφιέρωμα στον Tintin και το δημιουργό του. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδρομή του Hergé και να δουν από κοντά πρωτότυπες σελίδες από τις περιπέτειες του Tintin.

Λόγος 4ος: Τα workshops
Παρουσιάσεις, συμβουλές και οδηγίες από τους επαγγελματίες που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο περιμένουν όσους ήδη δήλωσαν συμμετοχή στα φετινά workshops. Αν δεν έχετε προλάβει κι εσείς να δηλώσετε ηλεκτρονικά συμμετοχή, θα πρέπει να τη δηλώσετε στη Γραμματεία του Comicdom Con Athens 2013, ώστε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε περίπτωση ακυρώσεων.

Λόγος 5ος: Το Cosplay
Ο διαγωνισμός Cosplay έχει αναδειχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα happenings του Comicdom Con Athens και φέτος σας υποσχόμαστε ότι θα είναι ακόμη καλύτερος! Μέσω αυτού, μάλιστα, θα αναδειχθεί και ο νικητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EuroCosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνο, τον Οκτώβριο!

Λόγος 6ος: Οι προβολές
Οι τρεις προβολές φέτος σκοπεύουν να καλύψουν όλα τα γούστα! ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝ-ΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ, JUDGE MINTY και OTAKU UNITE! Θα σας αναγκάσουν να κάνετε ένα διάλειμμα από όλες τις υπόλοιπες… υποχρεώσεις σας στο Con.

Λόγος 7ος: Οι συζητήσεις
Τρία panels, δύο Q&A με τους διεθνείς καλεσμένους και πολλές παρουσιάσεις υπόσχονται ανοιχτές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων μέσω των δημιουργών και του κοινού. Μην τα χάσετε!

Λόγος 8ος: Το παιδικό πρόγραμμα
Αν έχετε παιδιά, αυτός δεν είναι λόγος να καθίσετε σπίτι, αλλά να μας επισκεφτείτε για ακόμη περισσότερες ώρες! Το παιδικό πρόγραμμα του Comicdom Con Athens είναι όπως πάντα πλούσιο και περιλαμβάνει εργαστήρια και προβολές.

Λόγος 9ος: Τα Comicdom Awards
Τα μοναδικά ελληνικά βραβεία comics είναι κοντά σας για όγδοη χρονιά. Τα Comicdom Awards είναι η τρανή απόδειξη ότι η υποστήριξη του κοινού μπορεί να μεταμορφώσει μια δειλή προσπάθεια σε θεσμό και να επιβραβεύσει τους δημιουργούς για το έργο τους.

Λόγος 10ος: Οι νέες κυκλοφορίες
Ο μεγαλύτερος όγκος των νέων ελληνικών εκδόσεων κάνει το ντεμπούτο του στο Comicdom Con Athens, πριν καν κυκλοφορήσει σε βιβλιοπωλεία και comic shops. Εσείς δεν πιστεύετε ότι αξίζει να αποκτήσετε τα νέα comics των δημοφιλέστερων Ελλήνων δημιουργών νωρίτερα από τους υπόλοιπους;

Λόγος 11ος: Τα signings
Δεκάδες Έλληνες καλλιτέχνες (όπως επίσης και οι διεθνείς καλεσμένοι) θα υπογράφουν αντίτυπα των comics τους κατά τις ώρες των προγραμματισμένων signings στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ένα comic με την υπογραφή του δημιουργού του αποκτά μεγαλύτερη (συναισθηματική και όχι μόνο) αξία και οι ευκαιρίες που έχουμε να αποκτήσουμε μια τέτοια υπογραφή στην Ελλάδα είναι λίγες.

Λόγος 12ος: Ένα Σκίτσο Για Ένα Χαμόγελο
Θέλετε να ξοδέψετε μερικά χρήματα για καλό σκοπό και να κερδίσετε κι εσείς οι ίδιοι; Μπορείτε να το κάνετε στο “Ένα Σκίτσο Για Ένα Χαμόγελο”. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε στην ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Το Χαμόγελο Του Παιδιού", αποκτώντας ένα μοναδικό σκίτσο, το οποίο θα σχεδιάσει ζωντανά μπροστά σας, ένας από τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν σε αυτό το φιλανθρωπικό event.

Λόγος 13ος: Τα fanzines
Το Comicdom Con Athens στηρίζει τα ερασιτεχνικά έντυπα, παραχωρώντας, όπως κάθε χρόνο, στους δημιουργούς τους, χώρο για να προβάλουν τις εκδόσεις τους. Εκεί μπορείτε να δείτε όλες τις νέες αυτοεκδόσεις και να μιλήσετε με τους δημιουργούς.

Θέλετε κι άλλους λόγους; Δείτε το λεπτομερές πρόγραμμα του φετινού Comicdom Con Athens και θα βρείτε κι άλλους. Και, φυσικά, αν μας επισκεφτείτε (στο Κολωνάκι, Μασσαλίας 22, στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης), θα διαπιστώσετε ότι οι λόγοι αυτοί ήταν στην πραγματικότητα χιλιάδες.

Σας περιμένουμε!
http://www.comicdom.gr/

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...