Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Εμείς προτείνουμε... 147 - Κρασί από πικραλίδα (Μυθιστόρημα φαντασίας)


Συγγραφέας: Ρέυ Μπράντμπερυ
ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ' OΛO TON KOΣMO
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
ISBN: 960-03-3747-0
Σελίδες: 288
Εκδόσεις: Καστανιώτη
Τιμή: € 26,63

Ένας εφευρέτης που λίγο κόντεψε να κλέψει τη χαρά από τη ζωή φτιάχνοντας μια Μηχανή της Ευτυχίας. Ένας νεαρός δημοσιογράφος που ερωτεύτηκε μια σαγηνευτική κυρία ενενήντα χρόνων. Ένας ηλικιωμένος συνταγματάρχης που, προτού ξεψυχήσει, άκουσε το θόρυβο ενός πράσινου τραμ, τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Και ο Μοναχικός, μια τρομακτική φιγούρα που στοιχειώνει τις νύχτες τη σκοτεινή ρεματιά. Αυτοί είναι λίγοι μόνο από τους παράξενους ανθρώπους που μπήκαν στο μυστικό κόσμο του Ντάγκλας Σπόλντιγκ, ενός δωδεκάχρονου αγοριού που εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του '28 εγκαταλείπει για πάντα την παιδική ηλικία και ωριμάζει χωρίς να χάνει τη ζωογόνο δύναμη της τρομερής φαντασίας του.
Ίσως το πιο τρυφερό, γοητευτικό και ποιητικό έργο του πιο ευφάνταστου των σύγχρονων Αμερικανών συγγραφέων, του Ρέυ Μπράντμπερυ.

Ρέυ Μπράντμπερυ (Βιογραφικά στοιχεία)
O Ρέυ Μπράντμπερυ γεννήθηκε το 1920 στο Γουόκιγκαν του Ιλινόις. Άρχισε να γράφει διηγήματα το 1932, μετά από μια συνάντησή του μ' έναν καλλιτέχνη του τσίρκου ονόματι «Μίστερ Ελέκτρικο». Πούλησε το πρώτο του διήγημα επιστημονικής φαντασίας το 1941 και γρήγορα διακρίθηκε ως ο πιο ταλαντούχος συνεργάτης του περιοδικού Weird Tales. Ήδη στα μέσα της δεκαετίας του '40 δημοσίευε τις ιστορίες του όπου ήθελε. Τα διηγήματα αυτής της περιόδου εκδόθηκαν στις συλλογές "Μαύρο καρναβάλι" (1947) και "Η χώρα του Οκτώβρη" (1955). Ευρύτερα, όμως, γνωστός γίνεται με τις συλλογές διηγημάτων "Χρονικά του Άρη" (1950) και "O εικονογραφημένος άνθρωπος" (1951). Την ίδια χρονιά εκδίδει το μυθιστόρημά του "Φαρενάιτ 451", του οποίου η κινηματογραφική μεταφορά από τον Φρανσουά Τριφό, αρκετά χρόνια αργότερα, θα τον κάνει διάσημο σ' όλο τον κόσμο. Ακολουθούν πολλά μυθιστορήματα, γνωστότερα από τα οποία είναι τα "Κρασί από πικραλίδα" (1957), "Κάτι κολασμένο έρχεται προς τα εδώ" (1962), "Ένα νεκροταφείο για παράφρονες" (1990), "Πράσινες σκιές, λευκή φάλαινα" (1992).

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...