Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο Μίκυ Μάους φόρεσε φουστανέλα και... έγινε Έλληνας!


Φόρεσε τη φουστανέλα, τσαρούχια και πόζαρε με μικρούς και μεγάλους θαυμαστές της Ελλάδας. Ο λόγος για τον αγαπημένο ήρωα μικρών και μεγάλων, Μίκυ Μάους!

Ένα τριήμερο γεμάτο από Ελλάδα χάρισε στους επισκέπτες της η Disneyland της Καλιφόρνια στις 25, 26 και 27 Μαΐου.
Το διάσημο θεματικό πάρκο με τους ήρωες του Ντίσνεϊ ντύθηκε στα γαλανόλευκα και πολλοί διάσημοι, ανάμεσά τους και η Νία Βαρντάλος, έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τον Μίκυ τσολιά! Η γιορτή είχε τον χαρακτηριστικό ελληνικό τίτλο «ΟPA!», τιμώντας την ελληνική μουσική, τον χορό, τις τέχνες, το φαγητό, την ιστορία και τα αθλήματα. Για τα παιδιά, υπήρχαν παιχνίδια όπως η Ολυμπιακή εκπαίδευση με τον Ηρακλή.


Στη σχετική διαφημιστική μακέτα ο λατρεμένος Μίκυ Μάους φορά τη φουστανέλα του και η Μίνι σέρνει το χορό...

Το περασμένο τριήμερο, η Ντίσνεϊλαντ «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα και ο αγαπημένος ήρωας του Ντίσνεϊ με την... αρραβωνιαστικιά του, Μίνι Μάους, είχαν το βασικό ρόλο στη διασκέδαση... α λα ελληνικά των επισκεπτών του ψυχαγωγικού πάρκου της Καλιφόρνια, καθώς η ελληνοαμερικανική κοινότητα Greek America Foundation διοργάνωσε το «OPA! A Celebration of Greece».
Το φεστιβάλ ήταν μια γιορτή προς τιμήν της χώρα μας, με σκοπό να αναδειχτούν η ιστορία, ο πολιτισμός, οι ελληνικές γεύσεις και η παραδοσιακή μουσική μας και παράλληλα να βελτιώσει της εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό.
Σ’ αυτό έβαλαν το... χεράκι τους η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία επιμελήθηκε το διατροφικό κομμάτι του χάπενιγκ με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και γλυκά, και η οινοποιός Χριστίνα Μπουτάρη. Παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν και η Νία Βαρντάλος, που διαφημίζει την πατρίδα της όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της. Η Βαρντάλος μάλιστα, φωτογραφήθηκε με το... διάσημο ποντίκι και «ανέβασε» τη φωτογραφία στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, γράφοντας: «Συνάντησα ένα νέο ξάδερφο, πως είναι το όνομά του;».


Η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Νία Βαρντάλος με το Μίκυ και τον άντρα της.

Επιπλέον, διάφορες εκδηλώσεις πλαισίωσαν το τριήμερο. Οι συνομιλίες με... αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, που τους υποδύονταν τα μέλη της ομάδας «Πολίτες της Ελλάδας», ενώ με επικεφαλής και διοργανωτή τον μυθικό ήρωα Ηρακλή, μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος στους μίνι Ολυμπιακούς Αγώνες και αγωνίστηκαν στο ακόντιο, το άλμα εις μήκος και στη δισκοβολία. Επίσης, δόθηκαν χορευτικές παραστάσεις, στις οποίες το καλαματιανό και το τσάμικο είχαν την τιμητική τους, ενώ η λέξη «όπα», που εκφράζει το ελληνικό κέφι, ακούστηκε αμέτρητες φορές στο χώρο από όλους τους συμμετέχοντες, καθώς ήταν και το σλόγκαν του ελληνικού φεστιβάλ!...





2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...