Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Σινεμά και DVD 61 - Τζακ, ο κυνηγός γιγάντων / Jack the giant slayer (2013)


Aμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ με τους Νίκολας Χουλτ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ίαν ΜακΣέιν, Έλινορ Τόμλινσον κ.α.

Χρόνια μετά τη νίκη των ανθρώπων επί των γιγάντων, οι οποίοι κατέβηκαν στη Γη μέσω μιας τεράστιας φασολιάς, ένας μαγικός σπόρος φυτρώνει αστραπιαία και συνδέει ξανά τους δύο κόσμους. Η φασολιά παίρνει στον ουρανό και στη χώρα των γιγάντων την κόρη του βασιλιά, την οποία ξεκινούν να φέρουν πίσω μια ομάδα στρατιωτών και ο νεαρός αγρότης Τζακ.
Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Η παλιά κόντρα μεταξύ ανθρώπων και γιγάντων βγαίνει και πάλι στην επιφάνεια και μετά το λάθος του Τζακ, που άνοιξε κατά λάθος την πύλη που χωρίζει τους δύο κόσμους, οι γίγαντες ξαναπατούν το πόδι τους στη γη, μετά από αιώνες! Διεκδικούν εκ νέου όσα κάποτε ήταν δικά τους, αναγκάζοντας τον Τζακ να παλέψει μέχρι τέλους για να τους σταματήσει. Ο Τζακ πολεμάει για το βασίλειο και τους ανθρώπους του αλλά και για την καρδιά μίας γενναίας πριγκίπισσας. Και έρχεται αντιμέτωπος με γιγαντιαίους πολεμιστές, μπαίνοντας σε μία μάχη που θα κάνει και τον ίδιο θρύλο!...



Ο σκηνοθέτης αναφέρει ότι η ταινία είναι πρωτότυπη από την άποψη ότι βασίζεται στα παραμύθια Jack and the Beanstalk και Jack the Giant Killer που αναφέρονται στο θρύλο του Βασιλιά Αρθούρου. Συνδυάζει στοιχεία και των δύο και στοχεύει να ξαναζωντανέψει αυτούς τους χαρακτήρες μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, με αυξημένες δόσεις ρεαλισμού.
Η εξέλιξη της ιστορίας έχει να παρουσιάσει πολλά απρόσμενα γεγονότα και επεισόδια που διατηρούν τεταμένη την προσοχή του κοινού σε όλη τη διάρκεια της προβολής. Τέρατα με δύο κεφάλια (ως αναπαράσταση των δύο αντιφατικών όψεων της ψυχής), άνισες αναμετρήσεις, παραμυθένιο περιβάλλον «φυτεμένο» στον ουρανό, καταρράκτες που χύνονται μέσα από πέτρινα στόματα γιγάντων και άλλα πολλά μεγεθυμένα, επιπλέον, από την τεχνική του 3D.


Αρκετοί θεατές θα εντυπωσιαστούν από το σόου των οπτικών εφέ της παραγωγής η οποία με ολοφάνερη υπερβολή προτίθεται να μας παρασύρει μακριά από την πραγματικότητα.



Ο Σίνγκερ παρουσιάζει τους γίγαντες διαφορετικούς απ΄ ότι τους έχουμε συνηθίσει. Δεν είναι αργόσυρτοι και αργόστροφοι. Αντίθετα είναι ευκίνητοι και έξυπνοι. Με επικεφαλής τον Μπιλ Νίγκι, που ενσαρκώνει το φιλόδοξο στρατηγό Φάλον, είναι επίσης επιρρεπείς σε ανταγωνισμούς, ματαιοδοξίες και βίαιες συγκρούσεις, ταλαιπωρώντας τους κοινούς θνητούς, τους οποίους θέλουν να καταβροχθίσουν.



Γυρισμένη εξ 'ολοκλήρου σε 3D, η ταινία συνδυάζει τη ζωντανή δράση, τα γυρίσματα σε πραγματικές τοποθεσίες και τα παραδοσιακά εφέ με τους CG χαρακτήρες, ενώ χρησιμοποιείται η τελευταία γενιά του αναπτυγμένου συστήματος Simul-Cam, που είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία Avatar, για να παντρέψει το ζωντανό με το εικονικό σε πραγματικό χρόνο, ταυτόχρονα με το γύρισμα.
Καλή διασκέδαση!...


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...