Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Νέες εκδόσεις 498 - Λούκυ Λουκ - Έθνος #26


Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1615, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Λούκυ Λουκ", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης σε προσιτή τιμή (4,00 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές).

Το τεύχος: ΜΑΜΑ ΝΤΑΛΤΟΝ ("MA DALTON")
Α' δημοσίευση: Περιοδικό "Pilote", τεύχη 595-616 (1971)
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Dargaud, Paris, 1971
Σκίτσα: Morris
Κείμενα: Rene Goscinny
Υπόθεση: Στη φράση "Searche la famme" υπάρχει μια αλήθεια (συνήθως μεγάλη) που σαν τέτοια ισχύει ακόμα και για τον φόβο και τον τρόμο του Φαρ Ουέστ: τους αδελφούς Dalton. Στην προκειμένη περίπτωση, η γυναίκα είναι η μαμά Ντάλτον, μια καλή και περήφανη γριούλα που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που διέπουν τις μαμάδες στη σχέση τους με τα βλαστάρια τους. Ο Λούκυ Λουκ, πάντα ευγενής με τις κυρίες (μαμάδες και μη) ξέρει και κρατάει τις ισορροπίες. Και στο τέλος αυτής της ξεκαρδιστικής ιστορίας καταφέρνει να αποδώσει και πάλι "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι". Όχι βέβαια χωρίς την ανεκτίμητη βοήθεια του Ραν-Ταν-Πλάν, του πιο έξυπνου σκύλου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!...
Σχόλια: Πρόκειται για την 57η ιστορία της σειράς “Lucky Luke”. Στην Ελλάδα δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά σε συνέχειες, στα τεύχη 435-449 του περιοδικού "Μικρός Σερίφης" (Εκδόσεις Αφοί Στρατίκη), Φεβρουάριος-Ιούνιος 1972. Σε άλμπουμ κυκλοφόρησε έναν μήνα αργότερα (Ιούλιος 1972).

Επόμενο τεύχος: Η ΑΜΑΞΑ


2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...