Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Παραμονή Χριστουγέννων


The night before Christmas

Φωτισμένοι δρόμοι, στολίδια στα μαγαζιά, μελωδίες από τις χαρούμενες παιδικές φωνές... Παραμονή Χριστουγέννων.
Τα Χριστούγεννα είναι μέρες γιορτινές. Είναι η αφορμή εκατομμυρίων ανθρώπων που ανυπομονούν να βρεθούν μακριά από το καθημερινό άγχος, να στολίσουν το σπίτι τους, να ακούσουν τα κάλαντα, να νιώσουν την παιδική προσμονή του Αη Βασίλη.
Μέρες που υπόσχονται χαρά, ξεκούραση από τους εξοντωτικούς εργασιακούς ρυθμούς αλλά και ελπίδα για αλλαγές στη ζωή, ιδιαίτερα με τον ερχομό του νέου έτους.
Τα Χριστούγεννα, είναι γιορτή της χαράς, της αγάπης, της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.
Η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουμε είναι όντως σκληρή. Οι απαιτήσεις είναι πολλές, και υπερβολικές. Η αγωνία για το σήμερα, αλλά και για το αύριο είναι δεδομένη. Όμως συνεχίζουμε οπλισμένοι με υπομονή κάνοντας όνειρα.
Αυτές τις ημέρες ας φορέσουμε το καλύτερο χαμόγελό μας, ας οπλιστούμε με περίσσια αγάπη και ας χαρίσουμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας, συντροφικότητα. Είναι το μόνο που μας έχει απομείνει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους περισσότερους. Η αγάπη και το ζεστό βλέμμα, είναι το καλύτερο δώρο για αυτές τις ημέρες.
Δε χρειάζονται πολλά. Ας αφεθούμε και ας γιορτάσουμε σαν μικρά παιδιά. Είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο για κάποιους. Όμως το αξίζουμε και το αξίζουν και οι γύρω μας. Πρώτον και κύριον, ας αγκαλιάσουμε τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους. Το αξίζουν πολύ περισσότερο από ότι φανταζόμαστε. Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τα προβλήματα και ας περάσουμε χρόνο με αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπούν.
Δε χρειάζονται χρήματα για να επιτευχθούν όλα αυτά. Μόνο αγάπη και θαλπωρή. Χριστούγεννα και γιορτές δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδευτεί μια ολόκληρη περιουσία για να περάσει κανείς καλά. Μην πιστεύετε πως όσο πιο πολλά ξοδεύει κανείς αυτές τις μέρες, τόσο πιο καλά θα γιορτάσει. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι “επειδή είναι γιορτές πρέπει να περάσω καλά”.
Συχνά κάποιοι άνθρωποι νιώθουν μελαγχολία αυτές τις μέρες καθώς θυμούνται πως περάσανε κάποιες άλλες γιορτές με ανθρώπους που τώρα δεν είναι κοντά τους. Η νοσταλγία και η αναπόληση δεν βοηθούν και δεν αλλάζουν την κατάσταση. Αν νιώθετε έτσι κοιτάξτε προσεκτικότερα το σήμερα. Και τώρα υπάρχουν κάποιοι γύρω σας που σας αγαπάνε και σας νοιάζονται. Αναζητήστε τους και εκφράστε τους την αγάπη σας.
Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Ανοίξτε το σπίτι σας, την καρδιά σας και την αγκαλιά σας. Ευκαιρία να γράψετε και ένα γράμμα στο Άγιο Βασίλη, ακόμα και αν δεν πιστεύετε ότι υπάρχει στην πραγματικότητα...

Καλές γιορτές σε όλους!

http://www.koinignomi.gr

2013
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ
40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΘΡΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...