Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Σινεμά και DVD 65 - Ψυχρά κι ανάποδα / Frozen (2013)


Παιδική 2013, ΗΠΑ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 102'
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ: Κρίστεν Μπελ, Τζος Γκαντ, Ιντίνα Μένζελ, Τζόναθαν Γκροφ, Τομ Κέιν

Υπόθεση: Η ατρόμητη και αισιόδοξη Άννα ξεκινά για ένα επικό ταξίδι -έχοντας συμπράξει με τον σκληροτράχηλο ορεσίβιο Κριστόφ και τον πιστό του τάρανδο Sven- με σκοπό να βρει την αδελφή της Έλσα, οι παγερές δυνάμεις της οποίας έχουν καταδικάσει το βασίλειο του Arendelle σε αιώνιο χειμώνα. Αντιμετωπίζοντας καθ' οδόν καιρικές συνθήκες σαν εκείνες του Έβερεστ, απόκοσμα ξωτικά και έναν ξεκαρδιστικό χιονάνθρωπο που ακούει στο όνομα Όλαφ, η Άννα και ο Κριστόφ μάχονται ενάντια στα στοιχεία της φύσης σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσουν το βασίλειο.


Την ταινία σκηνοθετεί ο Chris Buck ("Tarzan", "Surf's Up") και η Jennifer Lee (σεναριογράφος, "Ράλφ η Επόμενη Πίστα") με παραγωγό τον Peter Del Vecho ("Γουίνι το Αρκουδάκι", "Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος"). Με μουσική επένδυση που υπογράφουν ο βραβευμένος με Tony® Robert Lopez ("The Book of Mormon", "Avenue Q") και η Kristen Anderson-Lopez ("In Transit"), η ταινία "Ψυχρά κι Ανάποδα" θα προβάλλεται στις αίθουσες σε 3D από 19 Δεκεμβρίου.


Η Άννα διαθέτει περισσότερη τόλμη από χάρη και μερικές φορές ενεργεί πριν καν σκεφτεί. Αλλά, είναι ταυτόχρονα το πιο αισιόδοξο και περιποιητικό άτομο που θα συναντήσετε ποτέ. Λαχταρά να επανασυνδεθεί με την αδελφή της, Έλσα, καθώς ήταν πολύ δεμένες στην παιδική τους ηλικία. Όταν η Έλσα απελευθερώνει τυχαία ένα μαγικό μυστικό που παγιδεύει το Άρεντελ σε αιώνιο χειμώνα, η Άννα μπαίνει σε μια επικίνδυνη περιπέτεια για να διορθώσει τα πράγματα. Οπλισμένη μόνο με τη γενναιότητά της, τη στάση της να μην εγκαταλείπει ποτέ και την πίστη της στους άλλους, η Άννα είναι αποφασισμένη να σώσει το βασίλειο και την οικογένειά της.


Ο Κριστόφ είναι ένας πραγματικός άνθρωπος της φύσης. Ζει ψηλά στα βουνά όπου μαζεύει πάγο και τον πουλά στο βασίλειο του Άρεντελ. Τραχύς στους τρόπους, ο Κριστόφ είναι ένας ρωμαλέος, χωρίς πολλά-πολλά τύπος, που φτιάχνει μόνος τους κανόνες που ακολουθεί. Μπορεί να δείχνει μοναχικό άτομο, αλλά πάντα έχει στο πλευρό του τον καλύτερό του φίλο—έναν πιστό και απίθανα ψωριάρικο τάρανδο.


«Η ταινία μας βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Άντερσεν «Η Βασίλισσα του Χιονιού» εξηγεί ο σκηνοθέτης Κρις Μπακ. «Παρ’ όλα αυτά η ταινία έχει τη δική της ιστορία με πολύ συναίσθημα, δράση, περιπέτεια, μαγεία και αξέχαστους χαρακτήρες». Η Τζένιφερ Λη που μοιράστηκε την καρέκλα του σκηνοθέτη με τον Μπακ μας λέει σχετικά: «Η ιστορία μας ξεκίνησε ως μια απλή ιδέα για τη δύναμη της οικογένειας και μετά εξελίχθηκε σε κάτι πιο μεγαλειώδες. Έχει να κάνει με τον φόβο σε βάρος της αγάπης, μέσα από το επικό ταξίδι της οικογένειας. Ο αγώνας τους να ξεπεράσουν τον φόβο και να βρουν το πραγματικό νόημα της αγάπης».


Η ταινία «Ψυχρά κι Ανάποδα» έχει σπάσει τα ταμεία παγκοσμίως και κατάφερε να γίνει η δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία του μεγάλου κολοσσού. Κατάφερε να είναι πρώτη σε εισπράξεις την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου με κέρδη 20,7 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 52,5 εκ. στην υπόλοιπη υφήλιο παρόλο που ήταν στην έκτη εβδομάδα προβολής της. Η ταινία έχει συνολικά κέρδη 600 εκατομμύρια δολάρια γεγονός που την καθιστά δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών ενώ τα σκήπτρα κρατάει μέχρι σήμερα η ταινία «Lion King». Το «Ψυχρά κι Ανάποδα» είναι στην τέταρτη θέση των πιο επιτυχημένων καρτούν όλων των εποχών.


ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...