Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Έρχεται νέο περιοδικό με τον Μπλεκ;


Ενθουσιασμό πρόκειται να σκορπίσει στους χιλιάδες λάτρεις της "χρυσής εποχής" των εικονογραφημένων, το νέο πολυσυλλεκτικό περιοδικό που ετοιμάζεται!

Ρίγη συγκινήσεως προκάλεσε η είδηση της πιθανής επανέκδοσης ενός πολυσυλλεκτικού κόμικς περιοδικού, στα πρότυπα του "Μπλεκ", που κυκλοφορούσε τις δεκαετίες του '80 και του '90. Ο φίλος συγγραφέας Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος έχει επαφές με τον εκδότη κύριο Λεωκράτη Ανεμοδουρά, συνεχιστή της έκδοσης των τόμων του "Μικρού Ήρωα" που ίδρυσε ο αείμνηστος παππούς του, μας ενημέρωσε ότι οι διεργασίες για το νέο αυτό περιοδικό συνεχίζονται.
Οι διαπραγματεύσεις για τα δικαιώματα των τίτλων που θα περιλαμβάνονται βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Στο νέο έντυπο θα διαβάζουμε -το πιθανότερο- ιστορίες του Μπλεκ, του Ζαγκόρ, του Μικρού Ήρωα, του Τομ ("Un Ragazzo Nel Far West") και του Ρόυ Ρέης (ποδοσφαιρικό).
Θα είναι, μάλλον, μια μηνιαία έκδοση, γύρω στις 200 σελίδες και στη διάσταση του "Συλλεκτικού Μπλεκ". Είναι πιθανό η εσωτερική εκτύπωση να είναι ασπρόμαυρη.
Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο η έκδοση να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με κάποια εφημερίδα, οπότε όλα τα παραπάνω να αλλάξουν προς το καλύτερο.
Όμως, επειδή θα πρέπει να είμαστε και συγκρατημένοι (σε καιρούς κρίσης ζούμε), ας συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα. Αυτή τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι εργάζονται πυρετωδώς, οπότε όλοι εμείς οι υπόλοιποι ας κάνουμε λίγη υπομονή. Είμαστε βέβαιοι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατό.
Καλή επιτυχία, παιδιά!


ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

8 σχόλια:

  1. Μακάρι να υλοποιηθεί αυτή η έκδοση και να ξαναδούμε στα περίπτερα χάρτινους ήρωες του αείμνηστου Ανεμοδουρά που έχουμε αγαπήσει όπως τον Μπλεκ και τον Ζαγκόρ, αλλά και να γνωρίσω προσωπικά ήρωες όπως τον ΤΟΜ και τον Ρόυ Ρέης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι θα γίνει. Λίγη υπομονή χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xρειάζονται και προσεκτικές κινήσεις, ώστε αυτή η νέα προσπάθεια, να έχει βιωσιμότητα. Μη ξεχνάμε πως το κόστος μίας τέτοιας έκδοσης είναι υψηλό σε σχέση με το συνολικό ενδιαφέρον που υπάρχει. Χρειάζεται λοιπόν κ μεις να το στηρίξουμε με το τρόπο μας. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου, ότι το 1ο τεύχος, θα το αγοράσω τουλάχιστον 2 φορές, ώστε να στηρίξω τη σημαντική αυτή προσπάθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην εποχή των Εκατομμυρίων Χρωμάτωn, το Ασπρόμαυρο είναι καταδικασμένο (ενδεχομένως και προσβλητικό).
    Αν συζητιέται ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ είμαστε εδώ να την υποστηρίξουμε, μέσα στην κρίση.
    Παράκληση στους Ιθύνοντες να σεβαστούν τους αναγνώστες, για να τους στηρίξουν κι εκείνοι με την σειρά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, Χρήστο, ξέρεις πολύ καλά ότι τα πάντα είναι συνάρτηση των χρημάτων. Τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο επιχειρηματίας, τα χρήματα που θα ζητήσουν οι τυπογράφοι, τα χρήματα που θα ζητήσουν τα πρακτορεία διανομής και πάει λέγοντας, μέχρι τα χρήματα που θα διαθέσει ο καθένας από εμάς για την αγορά εντέλει του κόμικς.
      Στην σημερινή εποχή, οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Για κάποιους επιχειρηματίες οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες απ' ότι ήταν ακόμα και στη δεκαετία του '80. Με αυτά τα δεδομένα, ένα περιοδικό αυτού του τύπου που συζητάμε, δεν θα ξένιζε και πολλούς αν ήταν ασπρόμαυρο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα συγκεκριμένα κόμικς δημιουργήθηκαν εξ' αρχής ασπρόμαυρα.
      Φυσικά και όλοι θέλουμε να δούμε κάτι καλύτερο, όμως ας είμαστε προσγειωμένοι, δεδομένων των συνθηκών...

      Διαγραφή
  5. Το θέμα είναι αν θα διαβάζουμε το κόμικς έγχρωμο ή ασπρόμαυρο; Ας το εκδώσουν όπως μπορούν και αυτοί που γουστάρουν τα συγκεκριμένα κόμικς θα το αγοράσουν όπως κι αν είναι... Μπορεί, βέβαια, να μην κερδίσουν πολλούς νέους αναγνώστες, όμως οι παλιοί θα το παίρνουν κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...