Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο Don Rosa έρχεται στην Ελλάδα, καλεσμένος της ΛΕ.ΦΙ.Κ.


Η Λέσχη Φίλων Κόμικς και το διαδικτυακό forum GreekComics.gr θα φιλοξενήσουν στις 14 και 15 Απριλίου τον Αμερικανό σεναριογράφο και σχεδιαστή Don Rosa, τον κορυφαίο εν ενεργεία δημιουργό κόμικς με τους ήρωες της Disney, όπως ο Ντόναλντ και ο Θείος Σκρουτζ

Στις 14 & 15 Απριλίου 2014, ο Don Rosa θα έχει επίσημο signing στη Λέσχη Φίλων Κόμικς, στην οδό Αγίας Ειρήνης 5 στο Μοναστηράκι.
Ναι, δεν σας γελάνε τα μάτια σας. Ο DON ROSA έρχεται επίσημα στη χώρα μας ύστερα από 10 χρόνια. Την προηγούμενη φορά ήταν καλεσμένος του Τερζόπουλου. Αυτή τη φορά είναι καλεσμένος της Λέσχης Φίλων Κόμικς, μίας προσπάθειας που λειτουργεί αποκλειστικά από φαν των κόμικς και σιγά σιγά γιγαντώνεται, με αποκορύφωμα -μέχρι στιγμής- τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Και επειδή πλησιάζει ο καιρός που ο αγαπημένος δημιουργός θα μας επισκεφθεί, το GreekComics ανακοίνωσε μερικές λεπτομέρειες για την επίσκεψή του.

Μεγάλη Δευτέρα (14/4) και Μεγάλη Τρίτη (15/4), θα βρίσκεται στην ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΚΟΜΙΚΣ (Αγίας Ειρήνης 5) και θα υπογράφει αντίτυπα της δουλειάς του.
Μετά από συνεννόηση μαζί του, κανονίστηκε το πρόγραμμα να έχει ως εξής :
Το signing θα γίνει 12μμ–6μμ τις δύο αυτές μέρες. Για να μην υπάρχουν παράπονα, από τις 11 θα μοιράζονται αριθμοί προτεραιότητας που θα ισχύουν με την προσέλευση του καθενός.
Δυστυχώς η Λέσχη δεν χωράει πολλά άτομα, οπότε μέσα στο κτήριο θα βρίσκονται αυστηρά ΜΟΝΟ 30 άτομα (εκτός από την συντονιστική ομάδα). Οι υπόλοιποι, δυστυχώς, θα περιμένουν έξω. Γίνεται μια προσπάθεια με καφετέρειες της περιοχής να φιλοξενήσουν κόσμο και να υπάρχει online ενημέρωση για τον αριθμό που θα μπαίνει κάθε στιγμή στο κτήριο.
Σε μια προσπάθεια να τιμηθούν τα μέλη της ΛΕΦΙΚ, που με την συνδρομή τους βοηθάνε στην επιβίωσή της, κανονίστηκε 11 με 12μμ (και τις δύο μέρες) ο ROSA να δεχτεί αποκλειστικά αυτούς, ώστε να τον απολαύσουν όσο γίνεται περισσότερο και να γλυτώσουν την ταλαιπωρία της αναμονής. Άλλωστε αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα υπήρχε Λέσχη.
Οι νέες συνδρομές θα είναι κλειστές το διήμερο του signing. Επίσης, η βιβλιοθήκη και το πωλητήριο επίσης θα είναι κλειστά τις ώρες του signing. Η Λέσχη θα λειτουργήσει κανονικά μετά τις 6.
Όριο αντιτύπων για τις υπογραφές δεν μπαίνει αλλά καλό είναι να υπάρχει μία λογική, για να εξυπηρετηθούν όσο περισσότερα άτομα γίνεται. Σχέδια είπε ότι θα κάνει στους πρώτους αλλά όχι σε όλους, γιατί είναι χρονοβόρα και επίπονα για αυτόν… Κάποιοι, λοιπόν, θα είναι λίγο πιο τυχεροί...

Η ΛΕΦΙΚ, θέλοντας να τιμήσει την επίσκεψη του ROSA, αποφάσισε να εκδώσει το ανέκδοτο έργο του στην Ελλάδα «The Pertwillaby Papers» σε hardcover έκδοση, φυσικά σε ελληνική μετάφραση. Θα εκδοθεί σε λίγα αντίτυπα, ειδικά για την εκδήλωση και δεν θα μεταπωληθεί από άλλα μέρη εκτός της ΛΕΦΙΚ. Τιμή δεν θα ανακοινωθεί ακόμα αλλά είναι σίγουρο ότι θα πουληθεί λιγότερο από ότι η περιορισμένη αμερικάνικη έκδοση. Θα υπάρχει δυνατότητα προπαραγγελίας και όσοι το αγοράσουν θα έχουν και υπογραφή του δημιουργού.
Θα γίνει προσπάθεια να εξυπηρετηθούν και όλοι οι φίλοι της επαρχίας που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν.

Μείνετε συντονισμένοι στο blog μας αλλά και στις παρακάτω ιστοσελίδες, για να μαθαίνετε τις εξελίξεις:
http://www.lefik.gr/
http://www.greekcomics.gr/


ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...