Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Εμείς προτείνουμε... 285: Τα μεγαλύτερα λάθη της Ιστορίας (Δοκίμιο)


Τα μεγαλύτερα λάθη της ιστορίας
και οι άνθρωποι που τα διέπραξαν

Αν ο δρόμος προς την Κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις, τότε ο δρόμος προς την απόλυτη καταστροφή είναι στρωμένος με αποφάσεις που, εκ πρώτης όψεως, φαίνονταν έξυπνες κινήσεις…
Ξεκινώντας από την απαρχή του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη, στο βιβλίο αυτό περιγράφονται πενήντα ολέθριες αποφάσεις που πήραν οι άνθρωποι στο πέρασμα των αιώνων, με χρονολογική σειρά.
Ο Ian Whitelaw ρίχνει άπλετο φως στις συνθήκες κάθε εποχής και τις συνέπειες των λανθασμένων αποφάσεων που άλλαξαν τη μοίρα μιας χώρας ή ενός ολόκληρου πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων, περιγράφονται:
• Στρατιωτικές γκάφες, όπως η απόφαση της Ιαπωνίας να επιτεθεί στο Περλ Χάρμπορ για να κρατήσει τις ΗΠΑ έξω από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ή η εικοσαετής εμπλοκή των ΗΠΑ στο Βιετνάμ εξαιτίας των αμερικανικών φόβων για την εξάπλωση του κομμουνισμού.
• Ολέθριες αποφάσεις «εις το όνομα του Κυρίου», όπως το μεγάλο σχίσμα Ανατολής-Δύσης ή η απόφαση του Πάπα να αφορίσει τον Μαρτίνο Λούθηρο με συνέπεια να χάσει τη μισή Ευρώπη.
• Πολιτικά ατοπήματα, όπως η απόφαση του Σαρλ Ντε Γκολ να συγκρουστεί με τους Γάλλους φοιτητές ή η επιβολή του κεφαλικού φόρου από τη Μάργκαρετ Θάτσερ –επιλογές που κόστισαν και στους δύο την πολιτική τους καριέρα.
• Ανθρώπινες αποφάσεις που οδήγησαν σε περιβαλλοντικές καταστροφές, όπως οι γεωτρήσεις στον Κόλπο του Μεξικού ή η κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στις σεισμογενείς ακτές της Ιαπωνίας.

Μια πλούσια εικονογραφημένη έκδοση, εξ ολοκλήρου έγχρωμη, με άφθονες φωτογραφίες και χάρτες που ζωντανεύουν τα κεφάλαια! Ετοιμαστείτε για μια απολαυστική αναγνωστική εμπειρία…

Ο Ίαν Χουάιτλοου είναι έμπειρος επιμελητής βιβλίων και συγγραφέας πολυάριθμων άλλων. Ζει σε ένα μικρό αγρόκτημα στη νήσο Βανκούβερ του Καναδά μαζί με τη σύζυγό του. Σπούδασε, μεταξύ άλλων, χημεία, φυσική, και βιολογία, και πήρε το πτυχίο του στην ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Ντάραμ.

Συγγραφέας: Ian Whitelaw
Σελίδες: 256
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.
Χρώμα: Έγχρωμο
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-461-600-8
Τιμή: 18,00€
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή η σειρά βιβλίων του Κλειδάριθμου. Και πολύ καλή ποιοτικά, σας διαβεβαιώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...