Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Το πιστέψαμε, το πιστέψανε, το κάνανε!


Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1
Η Εθνική Ελλάδος κόντρα σε όλους και σε όλα προκρίθηκε πανηγυρικά στους 16 του Mundial και απαίτησε με την εμφάνισή της τον σεβασμό όλων...

Εμείς εδώ πιστεύαμε ότι αυτό θα ήταν το παιχνίδι της Εθνικής και αποδείχτηκε πως και οι ίδιοι οι παίχτες το πίστεψαν. Ένα μεγάλο μπράβο, γιατί εντέλει τα κατάφεραν! Όλοι τους ήταν υπέροχοι. Κανείς δεν υστέρησε. Οι πάντες έκαναν απίστευτη εμφάνιση και προσέφεραν στιγμές υπερηφάνειας σε εκατομμύρια Έλληνες. Ο Φερνάντο Σάντος κοουτσάρισε μαεστρικά τους ποδοσφαιριστές του, εκείνοι ακολούθησαν το πλάνο και ήρθε η νίκη-πρόκριση απέναντι σε ένα σπουδαίο σύνολο, όπως είναι αυτό του Σαμπρί Λαμουσί.
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με τις αναμενόμενες αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε θέσεις. Η άμυνα έμεινε απαράλλαχτη, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής την θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη πήρε ο Καραγκούνης. Ο Λάζαρος έπαιξε στο αριστερό άκρο αντί του Σαμαρά, ο οποίος προωθήθηκε στην κορυφή της επίθεσης και μαζί με τον Σαλπιγγίδη συμπλήρωσαν την επιθετική τριάδα.
Αυτό που έγινε στο πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης ίσως δεν έχει προηγούμενο σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ελλάδα έχασε δύο παίκτες με τραυματισμό (Κονέ και Καρνέζη) φέρνοντας τον Φερνάντο Σάντος στα όρια της απόγνωσης.
Παρά την ατυχία όμως, η Εθνική δεν έχασε το προσανατολισμό της το τερέν. Το 4-5-1 του Πορτογάλου τεχνικού με τον Σαμαρά στην κορυφή και τον Χριστοδουλόπουλο στα αριστερά κλείδωσε την Ακτή η οποία τις λιγοστές φορές που μπήκε στην ελληνική περιοχή το έκανε με ατομικές προσπάθειες. Στην επίθεση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσπαθούσε να οδηγήσει την άμυνα της Ακτής σε λάθος.
Αφού ο Χολέμπας προειδοποίησε με τη βολίδα του στο δοκάρι (33') η Εθνική δεν σταμάτησε να προσπαθεί και στη φάση του 43' έριξε τους Αφρικανούς στην παγίδα της. Ο Τιοτέ έκανε λάθος, ο Σάμαρης έπαιξε πολύ γρήγορα το 1-2 με τον Σαμαρά και τελείωσε έξοχα τη φάση με το δεξί. Ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε βρεθεί από... σπόντα στο τερέν μετά το γρήγορο τραυματισμό του Κονέ.
Από εκεί και πέρα, το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος όχι απλά να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Και δεν ήταν μόνο οι προσπάθειες του Χριστοδουλόπουλου (54', 59') και του Σαλπιγγίδη (59', 90')... Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε και δύο ακόμη δοκάρια, με τους Καραγκούνη (68') και Τοροσίδη (80'), με την Ακτή Ελεφαντοστού να διατηρεί παθητικό ρόλο, μην μπορώντας να κάνει ούτε μία ευκαιρία της προκοπής...
Στη μία και μοναδική φορά, που η αμυντική γραμμή ξεχάστηκε, ο Μπονί βρήκε την ευκαιρία και ισοφάρισε σε 1-1 στο 74', βάζοντας σε θέση ισχύος τους Αφρικανούς. Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς την ελληνική ψυχή, καθώς οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν το έβαλαν κάτω... Συνέχισαν να πιέζουν και τελικά δικαιώθηκαν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι. Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε και την εκτέλεση και παρά τις προκλήσεις του Μπαρί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Εθνική μας ομάδα στους «16» του Μουντιάλ!


Ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης, που είχε δοκάρι, σχολίασε: "Ήταν αυτό που θέλαμε όλοι. Ήταν ο στόχος μας, το πετύχαμε με τρόπο εμφατικό. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, είμαστε πολύ χαρούμενοι και πλέον περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι. Είμαστε φιλόδοξοι, παίζουμε παλικαρίσια. Η ομάδα έχει αντοχές, καρδιά, πάθος. Μακάρι σε πέντε ημέρες να είμαστε το ίδιο καλοί και να συνεχίσουμε"...
Η τεράστια Ελλάδα είναι στους 16 του κόσμου και τώρα παίζει με την Κόστα Ρίκα για ένα νέο έπος! Την ίδια ώρα που μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως η Ισπανία, η Αγγλία και η Ιταλία θα μας βλέπουν από το σπίτι τους!...
Καλή συνέχεια, παιδιά! Το παιχνίδι είναι στα πόδια σας!...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

4 σχόλια:

  1. Σήμερα το πρωί γύρω στις 8 βρέθηκα στην Αθηνάς. Στα περίπτερα, δεκάδες κόσμου χάζευε τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων. Άλλοι τόσοι αγόραζαν. Χαμογελούσαν όλοι. Κοίταξα κ γω τις γαλάζιες σελίδες. Κ απλά βούρκωσα. Ευχαριστούμε Εθνική Ελλάδος! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπουδαίο κατόρθωμα!!! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους του Έλληνες παίκτες γιατι κατέθεσαν και την ψυχή τους στο γήπεδο!! Παίκτες όπως ο Σάμαρης, ο Χολέμπας και ο Χριστοδουλόπουλος έκαναν το καλύτερο τους παιχνίδι μέχρι τώρα με το εθνόσημο. Σίγουρα πάντως πρόκειται για μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της Εθνικής των τελευταίων ετών.

    Αντικειμενικά όμως, έχουμε αρκετές ελπίδες να περάσουμε την Κόστα Ρίκα και να πάμε στους 8 γιατί μοιάζει πολυ το παιχνίδι τους με το δικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο τους! Δείξανε πως μπορούν να παίξουν πολύ καλή μπάλα, όταν θέλουν. Το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα πιστεύω ότι θα είναι πιο δύσκολο. Όμως ποιος μπορεί να στοιχηματίσει ότι θα χάσει αυτή η Εθνική Ελλάδος;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...