Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Νέες εκδόσεις 657: Asterix - Έθνος #11


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1657, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Το σημερινό τεύχος: Ο ASTERIX ΚΑΙ Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ("ASTERIX ET CLEOPATRE")
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΙΚΣ:
Α' δημοσίευση: Περιοδικό Pilote, τεύχη 215-257 (5 Δεκεμβρίου 1963 έως 24 Σεπτεμβρίου 1964)
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Paris, 1965
Σκίτσα: Albert Uderzo
Κείμενα: René Goscinny

Υπόθεση: Έχει ήδη ειπωθεί, ότι αν η βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα είχε πιο μικρή μύτη, θα είχε αλλάξει τη φυσιογνωμία του κόσμου. Με την ευχή "να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σας", οι ήρωές μας έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι εκπρόσωποι του Γαλάτικου πνεύματος στις όχθες του Νείλου. Ένα στοίχημα πρέπει να κερδηθεί και αυτό φυσικά δεν θα το επιτρέψουν οι Ρωμαίοι. Και βέβαια, αυτοί που διαθέτουν πολλά τάλαντα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ταλαντούχοι. Όπως και να έχει η ιστορία, εσείς μάθετε τουλάχιστον, ότι στην Αίγυπτο το αγαπημένο φαγητό των σκλάβων -και όχι μόνο- ήταν οι φακές. Όταν μια γυναίκα λέει ότι δεν θέλει να ακούσει τίποτα, δεν πρέπει πράγματι να ειπωθεί τίποτα. Όσο νόστιμη μύτη και να έχει, χρειάζεται να γίνει μια έξυπνη κίνηση, όπως ακριβώς κάνουν στην ιστορία μας οι παλιοί γνώριμοι του Αστερίξ, οι κα'μένοι οι πει'ατές. Είναι θέμα καλής ανατροφής. ITA DEIS PLACUIT!


Σχόλια: Αυτή είναι η 6η ιστορία της σειράς "Asterix". Η πρωτότυπη έκδοση του άλμπουμ κυκλοφόρησε σε 100.000 αντίτυπα στη Γαλλία. Οι Goscinny και Uderzo συνέλαβαν την ιδέα της ιστορίας αφού είδαν την ταινία "Κλεοπάτρα", του Joseph L. Mankiewicz, μια υπερπαραγωγή που βγήκε στους κινηματογράφους το 1963 με πρωταγωνίστρια την Elizabeth Taylor στον ομώνυμο ρόλο. Το άλμπουμ σατύριζε σε πολλά σημεία την ταινία.

Επόμενο τεύχος: Asterix, ο Γαλάτης

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...