Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες εκδόσεις 697: Asterix - Έθνος #19


Ο Asterix και οι Νορμανδοί

Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1665, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.


Υπόθεση: H απάντηση του τι είναι "το ένα μισό το κάνω όταν με δέρνουν και το άλλο μισό είναι πόλη της Ελλάδας κι όλο μαζί αρέσει πολύ στον Καίσαρα" υπάρχει στο προηγούμενο τεύχος αλλά την απάντηση του πως ένα μαλθακός νέος (εξαιτίας της ζωής στην πόλη), ονόματι Γιεγιεδίξ θα γίνει άντρας θα τη βρείτε σ' αυτό που θα διαβάσετε. Αρκετά μακριά, οι ατρόμητοι Νορμανδοί, αισθάνονται μειονεκτικά που δεν γνωρίζουν τον φόβο, αυτό το συναίσθημα που δίνει φτερά στα πόδια και επιτρέπει στους τυχερούς που διακατέχονται απ' αυτόν να πετάνε σαν πουλιά. Έτσι αρχίζουν και ψάχνονται, μέχρι την στιγμή που οι θεοί της θάλασσας τους στέλνουν στην Αρμορίκη. Τα "σφηνάκια τους", η μοναδική τους παρηγοριά και συνάμα η διασκέδαση τους. Ο Οβελίξ ξέρει ότι τα μύδια τρώγονται όπως και τα καρύδια, τους Νορμανδούς τους τρώει η... λεπτομέρεια και ο Γιεγιεδίξ ετοιμάζετε να... πετάξει. Οι Ρωμαίοι στον πατροπαράδοτο ρόλο τους, γράφουν την αναφορά τους και ο Κακοφωνίξ βάζει πλώρη για καριέρα στη Λουτετία. Εντάξει, είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι, αλλά και οι άλλοι νομίζετε ότι πάνε πίσω; SOL LUCET OMNIBUS!

Επόμενο τεύχος: Ο Asterix και η χύτρα

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, το απέκτησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...