Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Οι σούπερ-ήρωες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο


Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στον κόσμο μας. Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα είχε εξελιχθεί αν συμμετείχαν σ' αυτόν οι σούπερ ήρωες των κόμικς; Πώς θα είχαν καταγραφεί τα γεγονότα;
Μιας που οι σούπερ ήρωες είναι πια πανταχού παρόντες και οι εναλλακτικές εκδοχές της ιστορίας αρκούντως δημοφιλείς, ήταν ζήτημα χρόνου πριν κάποιος ενώσει τα δύο – και η σειρά φωτογραφιών SUPERHISTORY του φωτογράφου Agan Harahap φαντάζεται πώς θα επηρέαζε η παρουσία των γνωστότερων υπερ-ηρώων (πλην του Κάπταιν Αμέρικα, που όντως “ήταν” παρών, σύμφωνα με την ιστορία του) αλλά και του Darth Vader (με ποια μεριά πολέμησε αυτός άραγε;), στην μάχη των Συμμάχων εναντίον του Άξονα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Συνειδητοποίησα ότι στις μέρες μας δεν ενδιαφέρονται πολλοί για το τι συνέβη και πότε, για τα γεγονότα της ιστορίας», σχολίασε ο ίδιος ο δημιουργός. «Η ιστορία μεταλλάσσεται συχνά στο όνομα της ψυχαγωγίας. Και σήμερα, που όλοι θέλουν να γίνουν ήρωες, ποιο το νόημα της λέξης ήρωας; Είναι πια μόνο ένας φανταστικός χαρακτήρας;»

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες του και τις λεζάντες τους:


«Ο Μπάτμαν επιθεωρεί μονάδα αλεξιπτωτιστών πριν επιβιβαστούν στα αεροπλάνα που θα τους μεταφέρουν για την πρώτη επίθεση στα ευρωπαϊκά εδάφη»


«Οι τρεις μεγάλοι ηγέτες συναντώνται στη Γιάλτα για τα τελικά σχέδια εναντίον της Γερμανίας. Οι ‘Τρεις Μεγάλοι’, Γουίντσον Τσόρτσιλ, Φράνκλιν Ρούζβελτ και Γιόζεφ Στάλιν, κάθονται μαζί στην αυλή. Φεβρουάριος 1945»


«Αμερικανοί στρατιώτες μάχονται στους δρόμους του Χερβούργου της Νορμανδίας, 1944»


«Αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρουν πολύτιμα έργα τέχνης από το Meunschwanstein Castle, όπου είχαν φυλαχθεί μετά την κλοπή τους από τους Ναζί»


Μέρος του κειμένου προέρχεται από το http://nyxtespremieras.wordpress.com/

------------------------------------


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ!
Εσύ θα βοηθήσεις;
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...