Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Εμείς προτείνουμε... 357: Το Μαύρο Κουτί (Αστυνομικό μυθιστόρημα)


Κάθε σφαίρα κρύβει μια ιστορία…

Η νέα περιπέτεια του Χάρι Μπος
No 1 best seller των New York Times

Ο διάσημος ήρωας του πολυβραβευμένου (και με δεκάδες μπεστ σέλερ στο ενεργητικό του) Μάικλ Κόνελι, ο ντετέκτιβ Χάρι Μπος, επιστρέφει στο νέο εκρηκτικό αστυνομικό μυθιστόρημα "Το Μαύρο Κουτί", που μας μεταφέρει σε μια από τις πιο σκοτεινές εποχές του Λος Άντζελες, εκείνη των ταραχών του 1992 με αφορμή την υπόθεση Ρόντνεϊ Κινγκ.
Έχοντας συγκαταλεχθεί ανάμεσα στα καλύτερα βιβλία της χρονιάς (2012) από τους Los Angeles Times και το Publishers Weekly, «Το Μαύρο Κουτί ξεχωρίζει» (New York Times) και είναι «ένα ακόμα υπέροχο, φιλόδοξο μυθιστόρημα μυστηρίου από έναν από τους καλύτερους συγγραφείς του είδους, που παρουσιάζει ίσως τον καλύτερο ντετέκτιβ στην αστυνομική λογοτεχνία» (The Globe and Mail).
Πλημμυρισμένο με εικόνες του Λος Άντζελες, γεμάτο αγωνία, ανατροπές με μια συναρπαστική ανάπτυξη των χαρακτήρων, το "Μαύρο Κουτί" είναι ένα βιβλίο με αγωνιώδη εξέλιξη και εντυπωσιακή κλιμάκωση, «ένα θρίλερ μυστηρίου το οποίο είναι βέβαιο πως θα γοητεύσει εξίσου τους λάτρεις του Κόνελι και τους νέους αναγνώστες» (Publishers Weekly).

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Μάιος του 1992. Το Λος Άντζελες φλέγεται. Στους δρόμους επικρατεί το χάος και η πόλη βυθίζεται στη βία. Μια νεαρή φωτορεπόρτερ δολοφονείται κατά τη διάρκεια των ταραχών και ο Χάρι Μπος καλείται να ερευνήσει αρχικά το φόνο. Στη συνέχεια, όμως, η υπόθεση παραπέμπεται στην ειδική ομάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων, χωρίς τελικά να διαλευκανθεί ποτέ.
Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Μπος συνδέει τη σφαίρα από ένα πρόσφατο έγκλημα με τη δολοφονία εκείνη της δημοσιογράφου. Τώρα, η βαλλιστική ταυτοποίηση υποδεικνύει ότι ο θάνατός της δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό βίας, αλλά κάτι πολύ πιο προσωπικό, συνδεδεμένο με μια καλά κρυμμένη πλεκτάνη.
Σαν ερευνητής που χτενίζει τα συντρίμμια σε συντριβή αεροσκάφους, ο Μπος ψάχνει για το «μαύρο κουτί»: ένα τεκμήριο που θα τον κατευθύνει στη λύση. Αυτή τη φορά, είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει στο δολοφόνο να ξεφύγει. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστρέψει στις πιο σκοτεινές μέρες της πόλης που αγαπά…

Τη μετάφραση έχει κάνει η Έφη Τσιρώνη
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης
Σελίδες: 416
Τιμή: € 7,40
ΙSBN: 978 960 507 081 6
Εκδόσεις:
Bell

Εσείς, αγοράσατε το νέο τεύχος
του
Μικρού Σερίφη;
Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε τώρα,
πατώντας
ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...