Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Νέες εκδόσεις 823: Asterix - Έθνος #23


Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Μόνο οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής αντιστέκονται, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Καίσαρα. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo, παραμένουν απολαυστικοί, περισσότερο από μισό αιώνα από τη δημιουργία τους, και οι ιστορίες τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα comics του πλανήτη.
Η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" κυκλοφόρησε το φύλλο αρ. 1695, με ένθετο ένα ολόκληρο τεύχος του "Asterix", στα πλαίσια της συνεργασίας με την "Μαμούθ Κόμιξ". Η γνωστή, πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης, στην οποία μας είχε συνηθίσει η εφημερίδα, σε προσιτή τιμή (4,25 ευρώ η έκδοση με τις προσφορές). Πρόκειται για την σκληρόδετη έκδοση του περιοδικού, χωρίς αρίθμηση των τευχών.

Το σημερινό τεύχος: Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ("ASTERIX EN HISPANIE")
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΙΚΣ:
Α' δημοσίευση: Περιοδικό Pilote, τεύχος 498 (22 Μαΐου 1969) έως τεύχος 519 (16 Οκτωβρίου 1969)
Α' έκδοση σε άλμπουμ: Paris, 1969
Σκίτσα: Albert Uderzo Κείμενα: René Goscinny


Υπόθεση: Σ' ένα μικρό ατίθασο χωριό κοντά στη Μούντα, στην Χισπανία, ζουν οι απόγονοι των Ελλήνων. Ο γιός του αρχηγού, Περικλής (χαιδευτικά "Πέπε") απάγεται από τους Ρωμαίους και ξαφνικά βρίσκεται στο γνωστό μας χωριό, παρέα με τον Οβελίξ. Κάποιους ετοιμάζονται να τους φάνε τα λιοντάρια και ο σκανδαλιάρης μικρός πρέπει να επιστρέψει στη πατρίδα του. Ο Αστερίξ με τον Οβελίξ αναλαμβάνουν δράση. Η Χισπανία είναι μια τουριστική περιοχή και οι Ιβηρες κάθε καλοκαίρι γίνονται ολοένα και πιο δύσκολοι. Ο κίνδυνος δεν είναι σίγουρο ότι μυρίζει και όσο για τον δον Κιχώτη, αυτός το... βιολί του. Ο δρόμος μποτιλιαρισμένος και χωρίς πολλά... σανάδικα. Θα τα καταφέρουν οι ήρωές μας; Και η ετεροθαλής αδελφή της εξαδέλφης του κουνιάδου του Ιούλιου Καίσαρα, ποια χάρη θα ζητήσει;

Σχόλια: Αυτή είναι η 14η ιστορία της σειράς "Asterix". Η πρωτότυπη έκδοση του άλμπουμ κυκλοφόρησε σε 1.100.000 αντίτυπα. Είναι σε αυτό το επεισόδιο που Οβελίξ μαθαίνει ισπανικούς χορούς (σελ. 35) και τους διδάσκει αργότερα στις φυλές των Ινδιάνων στην ιστορία "Το μεγάλο πέρασμα". Στην σελίδα 32 ο Αστερίξ και ο Οβελίξ συναντούν τον Δον Κιχώτη και τον Σάντσο Πάντσα!

Επόμενο τεύχος: Ο ASTERIX ΣΤΟΥΣ ΕΛΒΕΤΟΥΣ

Κυκλοφόρησε νέο συλλεκτικό τεύχος
ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ #1470
Αναζητήστε το στα περίπτερα!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...