Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

53άρης, αλλά πάντα... μικρός!


Πάνε 53 χρόνια από εκείνη την Τρίτη 13 Νοεμβρίου του 1962, που στα περίπτερα κρεμάστηκε ένα περιοδικό μεγάλου σχήματος με περιεχόμενο ένα γουέστερν παιδικό ανάγνωσμα... Ο "Μικρός Σερίφης" το περιοδικό που έμελλε να είναι το πλέον μακρόβιο σε συνεχή κυκλοφορία από αυτού του είδους τα περιοδικά, γραμμένο από το πρώτο έως το τελευταίο φύλλο του από τον Πότη Στρατίκη.
Τι κι αν περάσαν κάπου 20 χρόνια από το τελευταίο τεύχος του; Ο "Μικρός Σερίφης", θρύλος πια, συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσά μας, χάρη στους Παναγιώτη Πλαφουτζή και Χρήστο Νάστο (φίλοι αγαπημένοι αμφότεροι), που με συνεχείς πρωτοβουλίες (Λέσχη Φίλων Μ.Σ., fanzine περιοδικό, blog, επανεκδόσεις κάποιων τευχών, λεξικό στα σκαριά κλπ) κρατούν δυναμικά ζωντανό τον θρύλο του γύρω από έναν συμπαγή πυρήνα παλιών φανατικών αναγνωστών του.
Η ομάδα "Pulps & Comics" και διαχειριστής της προσωπικά -παλιός και φανατικός αναγνώστης του περιοδικού κι αυτός- εύχονται να τα εκατοστήσει με νέε δυναμικές πρωτοβουλίες. Συμβάλλοντας, δε στα σημερινά γενέθλια του τίτλου επιλέγουμε και αναρτούμε κάτι -πιστεύουμε- πρωτότυπο συμμετέχοντας στη σημερινή επέτειο...
Close up σε μερικά εντυπωσιακά πορτρέτα στα εξώφυλλά του από τα πρώτα παλιά του τεύχη μεγάλου σχήματος, όταν εικονογράφος του ήταν ακόμα ο Θέμος Ανδρεόπουλος.
Είναι μια μίνι πινακοθήκη που ήδη κοσμεί τοίχους στο γραφείο του γράφοντος. Τα τέσσερα τελευταία είναι παραλλαγές στο ίδιο θέμα. Τι κι αν κυριαρχεί η Ντιάνα. Όχι μόνο προσωπική αδυναμία μου!...












Γιώργος Βλάχος
Facebook, PULPS & COMICS

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...