Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Δίωξη για κόμικς, στην Τουρκία


Αντιμετωπίζουν 4 χρόνια φυλάκισης για τον ¨Νέο Μουσταφά¨
Υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος των συγγραφέων και σκιτσογράφων του κόμικς ¨Νέος Μουσταφά¨, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή μέχρι 4,5 χρόνια φυλάκισης για ¨προσβολή μνήμης του Ατατούρκ¨.
Την μήνυση σε βάρος του συγγραφέα και του σκιτσογράφου (Γαιλίν Αλπάι και Μπαρίς Κεσόγλου) σχετικά με το κόμικς που απεικόνιζε την ζωή του Ατατούρκ την υπέβαλε ο βουλευτής Μαγνησίας του CHP Σαχίν Μενγκού.
Στην μήνυση αναφέρεται ότι ¨Χωρίς καμία απολύτως στήριξη από επίσημες πηγές με ένα πλήρως στημένο σενάριο, μειώνει και υποτιμά τον Ατατούρκ ζωγραφίζοντας τον στο Οθωμανικό παλάτι να έχει ξυλοκοπηθεί, να έχει γρονθοκοπηθεί, να έχει βασανιστεί, να τον έχουν κλωτσήσει στο κεφάλι, όντας ανήμπορος και καημένος¨.
Η εισαγγελία σε εφαρμογή των άρθρων 1/1 και 2/1 του νόμου ¨Για τα αδικήματα σε βάρος του Ατατούρκ¨ άσκησε δίωξη. Οι Αλπάι και Κεσόγλου αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 1,5 χρόνο έως 4,5 χρόνια για ¨προσβολή μνήμης του Ατατούρκ¨.
Σχόλιο : Μια από τις ¨ένοχες¨ φωτογραφίες είναι και η παραπάνω. Με τέτοια στελέχη το CHP θέλει να πάει μπροστά και την χώρα… Άκου ειδικός νόμος ¨Για τα αδικήματα σε βάρος του Ατατούρκ¨!!!

http://tourkikanea.gr


Σχόλιο δικό μας: Κάποια πράγματα στην γειτονική χώρα δεν αλλάζουν με τίποτα ή αλλάζουν με πολύ αργούς ρυθμούς, δυστυχώς. Το να κατηγορούνται δυο καλλιτέχνες επειδή παρουσιάζουν μια δική τους άποψη για τα γεγονότα μέσα από ένα κόμικς, παραπέμπει σε καθεστωτικές τακτικές. Ο κος Ερντογάν, που τόσο κόπτεται για την Δημοκρατία (σε βαθμό που να κάνει "μαθήματα" στη χώρα μας), ας φροντίσει να αλλάξει τρόπο αντιμετώπισης των "αντιφρονούντων". Τώρα που το σκέπτομαι, λέτε να κάνει και καμία μήνυση στον Τζιμ Άνταμς που τολμούσε να τα βάλει με τον Ελ Ατατούρκ, μέσα από τις σελίδες του "Μικρού Κάου-μπόυ";;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...