Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Πορτρέτο του Στηβ Τζομπς από 5.892 πλήκτρα!


Ο Στήβεν Πωλ Τζομπς (Steven Paul Jobs) ήταν μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας, ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar (μέχρις ότου εξαγοράστηκε από τη Disney, στης οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρούσε θέση και της οποίας ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος). Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή.
Δύο χρόνια μετά το θάνατό του (5 Οκτωβρίου 2011), ένας καλλιτέχνης από το Ορλάντο αποφάσισε να του φτιάξει ένα πρωτότυπο πορτρέτο. Είχε την υπομονή να μαζέψει εκατοντάδες πληκτρολόγια, να τα αποσυναρμολογήσει, να ταξινομήσει ανά χρώμα τα πλήκτρα και τελικά να φτιάξει ένα πρωτότυπο μωσαϊκό του Στηβ Τζομπς. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Όπως γράφει η "Huffington Post", ο Νταγκ Πάουελ, ειδικεύεται στα μωσαϊκά. Για την περίπτωση του ιδρυτή της Apple χρησιμοποίησε συνολικά 5.892 πλήκτρα!
Το πορτρέτο αγοράστηκε ήδη από την "Ripley Entertainment", προκειμένου να τοποθετηθεί στα γραφεία της. Η συγκεκριμένη εταιρεία θεαμάτων έχει αγοράσει αρκετά από τα περίεργα μωσαϊκά του καλλιτέχνη.

ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ!
Εσύ, εξασφάλισες αντίτυπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...